1. Din Legea 76/2002: Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, dacã au avut ultimul loc de muncã ori au realizat venituri în acea localitate.
2. Asadar daca indeplineste conditiile de mai sus poate beneficia de indemnizatie de somaj.
1. Daca este nascuta in 1955 trebuie sa aiba minim 60 de ani pentru a iesi la pensie de limita de varsta.
2. Detaliul dat de dvs. nu ajuta prea mult. Am impresia ca dvs. ati vrut sa intrebati altceva.
Somaj
Ileana2013
Firma la care lucrez e declarata falimentara , eu indeplinesc conditiile pentru pensionare anticipata partiala ( adica cu penalizare ). In aceste conditii, pot ... (vezi toată discuția)
Somaj
magdalena1957
Daca platesc somajul din mana 1 an de zile pot beneficia de indemnizatie de somaj la sfarsit?Deci am 12 luni in care am dat cotizatia,se poate? (vezi toată discuția)