avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare; spor de clima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare; spor de clima

sunt nascuta in 19 iulie 1952; conform legii 263/2011 trebuie sa ies la pensie in septembrie 2011; stagiu complet 59 ani si 2 luni; perioada de cotizare 28/4; am lucrat in IRAK 11 luni; cu cate luni pot iesi mai devreme la pensie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:31, 9 Iunie 2011
cu cate luni pot iesi mai devreme la pensie?

Pentru ca ati lucrat 11 luni in Irak?
Activitatea prestata sub 6 ani in conditii deosebite de munca nu beneficiaza de reducerea varstei de pensionare.

Pentru perioada lucrata in Irak dvs. beneficiati nu de reducerea varstei standard de pensionare, ci de un spor de clima si, in general, de prevederile Decretului nr. 112/1965 privind acordarea unor drepturi angajatilor trimisi sa lucreze in tari cu clima greu de suportat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei limita de pensionare L.Sima L.Sima Buna ziua As dori sa va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie (in conditiile in care am primit raspunsuri contradictorii de la angajati ai ... (vezi toată discuția)
Calculul vechimii pentru grupa i si ii de munca cumulate savuvirgil savuvirgil De ex. am o adeverinta de1 an si 9 luni de gr. 2 a conform Ord.50/1990 si HG 1223/1990 si o alta adeverinta pentru aceeasi perioada conform Decretului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am 62 ani si 4 luni si stagiul complet de cotizare ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Am 62 ani si 4 luni si stagiul complet de cotizare de 34 si 7 luni. Am lucrat cu grupa a doua 16 ani si 5 luni. Pot cumpara cele 5 luni pentru a ... (vezi toată discuția)