avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Interpretare text lege
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Interpretare text lege

Conform Lg. 136/1995, art 20: "In cazul producerii riscului asigurat, asiguratorul va plati indemnizatia de asigurare in conditiile prevazute de contractul de asigurare. In situatia in care partile nu se inteleg asupra cuantumului indemnizatiei de asigurare, suma care nu face obiectul litigiului va fi platita de asigurator inainte ca acesta sa se fi solutionat prin negocieri sau de catre instanta judecatoreasca."

Suma asigurata 23320 Euro, suma oferita in urma concilierii 6000 E, diferenta de 17320 Euro este suma care face obiectul litigiului, iar suma de 6000 Euro nu face obiectul litigiului?
Este corecta interpretarea mea in sensul ca asiguratorul trebuia sa plateasca 6000 Euro, cum s-a angajat prin conciliere, urmand ca asupra diferentei sa se pronunte instanta de judecata deja sesizata?

Cel mai recent răspuns: Matei Eugen Marius , utilizator 14:23, 9 Iunie 2011
Este buna interpretarea dvs.
In aceasta situatie ce trebuie facut?
Deja exista un proces privind recuperarea intregii sume.
Se mai poate face o cerere prin care sa se ceara asiguratorul plata sumei oferite de ei, de 6000 Euro, conform legii, urmand ca la primul termen de judecata sa se modifice pretentiile?
Absolut corect! Rolul concilierii este tocmai acesta, de a se motiva in scris de catre asigurator, pe baza unor argumente, diferenta refuzata la plata.Pentru aceasta diferenta se solicita instantei rezolvarea, asiguratul mentionand ca primeste sub forma de avans suma ofertata de asigurator.
Daca asiguratorul nu a platit nici macar ce a avansat, este culpabil in mod sigur de penalitati macar pentru acea suma(6000).Se invedereaza la termen acest aspect, proband cu o dovada in plus , reaua-credinta a acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
nucu$, utilizator
Nu au fost deacord cu trecerea acestei precizari(... de avans...) in conciliere !
Au trecut doar suma oferita, iar pagubitul a spus ca nu este deacord cu suma oferita intrucat nu reprezinta suma asigurata legal si corect stabilita si impusa de asigurator, urmand sa se adreseze instantei.
Ati gandit corect. Revenind la speta care ne intereseaza sa inteleg ca e vorba de o polita de asigurare CASCO in care suma asigurata este cea prezentata. Cum au justificat cei de la asigurari despagubirea de numai 6000 euro in locul sumei asigurate din polita? M-ar interesa foarte mult.

Alte discuții în legătură

Concilierea directa Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O cunostinta a fost victima furtului autoturismului. Autoturismul era asigurat la valoarea de 23320 Euro. In urma furtului s-a deschis dosarul de dauna, iar ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Despagubire casco criss_media73 criss_media73 am o masina in lesing cu care am avut un accident si masina a fost declarata dauna totala . cu ce bani m-as mai alege eu in conditiile in care mai aveam de ... (vezi toată discuția)