avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procura cu probleme ??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procura cu probleme ??

Salut !
Am si eu o mica problema cu un agent de politie.Eu circul cu o masina ieftina,inmatriculata in Germania pe numele cumnatului meu.Circul pana la sfarsitul anului,cand el vine in tara si apoi o ia cu el la plecare,ca mijloc de locomotie..:)).
Am ITP valabil,procura(netradusa),si carte verde valabila ianuaire 2008- ianuarie 2010.M-a oprit in trafic un agent,fara alt scop decat sa-mi ridice numerele de inmatriculare,talonul si "ne vedem la Udristei"..mi-a dat o dovada cu care sa ajung acasa cu masina in ziua respectiva.
La udristei,mi-au dat inapoi actele si numerele,((intrucat justificarea agentului precum sa asigurarea este FALSA,intrucat de obicei se face dacat pana sa sfarsitul anumui,nu pana in ianuarie si nicidecum pe 2 ani)) au cazut,agentul care restituia numerele de circulatie nu i s-a parut nimik in neregula.

Apoi ma intalnesc la 2 zile tot cu agentul respectiv in trafic--pune girofarele....intoarce pe contrasesns,ma opreste ca pe un infractor si ma intreaba cum am facut de circul iarasi.I-am povestit ca sunt ok,acesta nu-i vine sa creada si zica ca data viitoare cand ne intalnim vrea sa vada bonul fiscal sau ceva de la asigurare precum ca este valabila,nu acea carte verde care in continuare sustine ca este falsa....

Apoi,merg in audienta la comandantul de la Udristei.....Imi da un bon de ordine si imi zice ca daca ma mai opreste asta,sa-i zic eu ca mai sunt si alti participanti la trafic si sa ma lase in pace.

ACUM....ce-i ZIC EU LU' ASTA DACA MA MAI INTALNESC CU EL IN TRAFIC ....CA E INTORS RAU DE TOT..

Problema este ca daca imi retine numerele,acestea am inteles ca pot fi trimise in tara emitenta,apoi trebuiesc recuperate de cumnatul meu.Masina este ok,circula cu acte inregula,nimic ilegal,poate ca nu am procura tradusa in romana,atat..in rest toate actele sunt valabile,nimic fals in asta.

Pe langa faptul ca ma ameninta ca imi face dosar penal,iar eu sa imi stabilesc nevinovatia in instanta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 23 Iulie 2008
Ar fi bine sa traduceti acea procura si, in rest, daca ceilalti reprezentanti de la politia rutiera v-au spus ca sunteti in regula, nu va mai bateti capul.
Traduceti procura la un traducator autorizat si totul este in regula.
Succes!!!
Dar a mai intalnit cineva ..mai are cineva CARTEA VERDE (asigurarea implicit) VALABILA 2ANI ??(sau mai mult)

adica pe a mea scrie 18februarie 2007- 16ianuarie 2010 ....cumnatului meu ii vine o data pe an acasa o scrisoare de la asigurare prin care il intreaba daca vrea sa mai continue asigurarea autoturismului...tacerea este luata ca un raspuns afirmativ....daca nu mai vrea,returneaza acea scrisoare cu raspunsul negativ.....cat timp nu le scrie,ii ia bani anual din cont........politistul meu vrea acea chitanta prin care este justificata plata asigurarii.....E LEGAL CEEA CE IMI CERE EL ???
La ce ar folosi politistului chitanta cu care s-a platit asigurarea? Nu stie s-o traduca. In Germania toate platile periodice (utilitati, asigurari, chirii, impozite, etc.) se fac non-numerar, prin transfer bancar. Asta trebuie invatati unii politisti romani.
El nu s-a legat de procura , ci doar de chitanta de plata a asigurarii.;)
Puteti sa-i faceti o sesizare la Inspectoratul Judetean de Politie in cazul in care continua cu amenintarile la adresa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal + 2 dovezi intocmite gresit si talon retinut al altui auto alexCta alexCta Buna ziua, vin si eu cu intrebari pe la voi dar si o stire bomba. :frantic: Nu prea gasesc ce e de facut in cazul meu si am nevoie de indrumarea voastra. ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa carte verde - corecta ? theslick13 theslick13 In uniunea europeana mai e valabila cartea verde ? Am o masina inmatriculata pe Italia la care la un control imi lipsea carte verde ? AM luat amenda conform ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni pentru conducatorul unui vehicul CristianCb19 CristianCb19 Buna ziua tuturor membrilor acestui site,sunt nou pe acest forum si as dori si eu daca ma poate ajuta cineva cu cateva nelamuriri,sunt posesorul unei masini ... (vezi toată discuția)