avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen recurs 15 zile ptr divort si partaj?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen recurs 15 zile ptr divort si partaj?

actiunea principala este divort.partaj,custodie etc.termenul ptr apel a fost de 15 zile ..termenul ptr recurs este tot de 15 zile.fiind vb de divort ca actiune principala nu trebuia ca acest termen sa fie de 30 zile?
Cel mai recent răspuns: alexandruandu , utilizator 16:07, 20 Iunie 2011
termenul de recurs este de 15 zile de la data cand vi s-a comunicat decizia din apel.
 Instanţa se pronunţă prin hotărâre asupra cererii de divorţ. Împotriva hotărârii puteţi declara apel şi respectiv recurs, în termen de 30 de zile de la comunicare. Nu este supusă nici unei căi de atac hotărârea pronunţată în cererea de divorţ întemeiată pe acordul ambilor soţi.asta am gasit pe portalul instantelor la ghidul ptr justitiabili

in acest caz este corecta decizia instantei ?si dupa hotararea de fond ,in apel av a specificat acest lucru,ca termenul era de 30 de zile si cu toate acestea si ptr recurs vad ca tot 15 zile au dat .recursul s=a depus pana la urma in acest termen ,dar nu inteleg care este explicatia,de ce nu se aplica asa cum trebuie aceste termene si cum pot fi sesizate aceste aspecte .
s-a interesat avocata si pana la urma ,dupa ce a inregistrat recursul...dosarul sta pe loc pana se implineste termenul de 30 de zile ..si apoi va merge la curtea de apel ptr a fi programat.daca as fi depus acest recurs in 30 de zile asa cum ar fi fost legal in cazul actiunii principale de divort ..cred ca nu mai era valabil...iar acum se asteapta cele 30 de zile.sunt uimita pe zi ce trece de tot ce se intampla in aceasta justitie.
Si eu sunt in proces de divort/partaj (in faza de recurs), iar termenul de apel, respectiv recurs a fost tot de 15 zile (de la comunicare). Daca ar fi fost doar un proces de divort termenul ar fi fost de 30 de zile, insa actiunea este de divort SI partaj.

Alte discuții în legătură

Termen de apel pentru partaj bunuri comune tonidi tonidi Buna ziua, Poate sa-mi spuna cineva care este termenul de apel pentru o sentinta privind partaj de bunuri comune? Multumesc. (vezi toată discuția)
Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Termen pentru legalizarea deciziei dupa apel kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, care este termenul pentru a cere legalizarea deciziei dupa apel in procesul de partaj, in conditia in care am primit comunicarea deciziei ... (vezi toată discuția)