Am reusit si eu sa am permisul suspendat. Cum:
Acum in 2011, intr-o intersectie unde era permis sa faci stanga, semafoare functionale, indicatoare si tot restul, am facut stanga. Eu eram prima masina la stop si intentionam si am facut stanga.
Din contrasens, la verde, a plecat prima masina foarte repede. Un spatiu intre prima si irmatoarele masini s-a format, pe unde am facut eu stanga. Spatiu de facut stanga printre masini era suficient, ceilalti fiind departe.
Ma opreste o politista, facandu-mi semn. Opresc. Imi zice sa-i dau carnetul, daca am. Cam impertinenta "cerinta", dar i-am zis ca am si i-am dat toate actele. Permis, Talon, RCA, CI. Apoi zice "dar depinde cum l-ati luat"... si ca daca fac stanga creez pericol pentru circulatie si ca imi ia carnetul. Pe loc i-am zis doar sa nu mai tipe la mine... a plecat cu actele, s-a intors cu dovada pe 14 zile. Ce e mai interesant este ca acum cateva zile am gasit RCA-ul valabil acasa, in dosarul unde am si contractul de casco (le-am facut pe toate odata, dar nu am mai luat in masina si RCA-ul nou). Deci "tanti" de la politie nici macar nu a citit ce scrie pe RCA... interesant. Cu atat mai mult cred ca avea "norma" la permise.
Suspendare 30 zile. Mai eram cu cineva in masina, care poate confirma adevarul.
Problema mea e urmatoarea: "tanti" nu a verificat actele si orice manevra de a face stanga, dreapta, inclusiv deplasarea inainte sau inapoi e pericol in anumite situatii...
Concluzii: avea "norma" la permise. Nici o problema. Nu ma cert cu ei pe strazi, asa ca am contestat.
De aici distractia si adevarata problema:
Am dus certificat de grefa ca sa recuperez permisul, dar in calculator le aparea ca mai aveam o contestatie. Adevarat. In 2007 am depasit mai multe masini in aceiasi manevra, si desi incepusem pe linie intrerupta, am terminat-o pe liinie continua, automat carnet pe 30 zile luat. ok. Contestat... etc... manevra fiind permisa, nu mai conteaza. Am pierdut pt ca nici nu m-am prezentat (era in alt judet).
Cand contest, pe durata judecatii, se suspenda aplicarea pedepsei. Deci am primit permisul inapoi.
In momentul cand judecatorul s-a pronuntat se continua aplicarea suspendarii (sau se anuleaza sanctiunea). In cazul meu se continua suspendarea. La acel moment eu am asteptat pana a ajuns acasa instiintarea de la judecatorie. Care a venit dupa 1 luna. Intre timp am aflat ca daca nu dau carnetul in 5 zile de la pronuntarea sentintei primesc un bonus de 30 zile. Deci un total maxim de 5 + 30 + 30. Am zis ca mai stau 1 luna si nu-l dau.
Acum in 2011, cand am vrut sa recuperez permisul au zis ca nu se poate ca am acea suspendare. Logica mea zice ca daca data sentintei a fost, sa zicem, 1 iunie 2008, + 5 zile + 30 + 30, face maxim 5 septembrie 2008. Perioada in care daca eram prins conducand = dosar penal. Asa scrie in foaia aia pe care o semnez cand primesti permisul inapoi.
Cu toate astea, politia mi-a retinut si certificatul de grefa pt amenda din 2011, si permisul pt 2 luni...
Conform legii e adevarat ca suspendarea mea din 2008 a inceput, curs si stins la 60/65 zile de la data pronuntarii sentintei? Daca nu, de ce.
Daca da: ce pot face acum in 2011 sa recuperez permisul?
Bonus: ce "plangeri" pot face "pe persoana fizica" agentei care m-a luat cu "daca am permis" / "depinde cum l-am luat" si care nici macar nu verifica actele?
Nici cealalta de la ghiseu nu era tare pregatita. Persoana dinaintea mea cand eram la coada, a avut exact aceiasi situatie. Aceluia i-a dat carnetul. Mie nu... Culmea "inteligentei", dupa ce mi-a luat cert de grefa, mi-a dat sa semnez celebrul formular ca ma oblig sa dau inapoi carnetul, desi ea nu vroia sa-mi dea carnetul care era la ea. #-o I-am zis ca nu am ce sa ma oblig sa dau inapoi, ca e la ei carnetul. Ne-am contrazis de 3 ori dupa care am renuntat...
Ca sa fie mai usor de inteles:
:sorry: = eu
:O = martorul cu care eram in masina in 2011 [mirat de atitudinea "lu' tanti"]
:belay: si :foottap: = politista
Cel mai recent răspuns:
adi11cj , utilizator
10:57, 30 Decembrie 2011