avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie monoparentala

Cumnatul meu a decedat in urma cu 3 ani.Are o fata dar nu a fost casatorit cu acte cu mama ei,dar e trecut in certificatul de nastere al copilului.
Este bagata si beneficiaza de ajutor social impreuna cu mama ei deoarece mama nu munceste(sunt romi) si are alocatie normala de la scoala de 42 lei.
Poate beneficia de alocatie dubla sau de studii deoarece la toamna intra la liceu si posibilitatile financiare sunt limitate daca nu chiar nule pentru a merge mai departe asa cum vrea fata.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:17, 10 Iunie 2011
Minora ar trebui incredintata celuilalt parinte sau unei alte rude ... apoi, reprezentantul legal poate solicita alocatia monoparentala, atasand dovezile solicitate de lege.
poate se incadreaza, sa depuna cerere la DGASPC pt alocatie de sustinere a familiei in baza legii 277/2010 , daca au venit pana in 200 lei pe membru, ia 50 lei, daca au pana in 370 lei pe membru de fam, ia 45 de lei, daca mama are doar un copil
dupa ce intra la liceu, poate depune cerere chiar in unitatea in care va invata, cerere pt intrare in programul" bani de liceu" cf HG 1488/2004, e vb de vreo 200 de lei aici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)
Alocatia complementara s-a taiat? nitoi viorel nitoi viorel Buna ziua.Sunt din Gorj.Ieri cand a aduc postasul alocatia ptr. copii a zis ca cea complementara s-a taiat si nimeni nu o mai iaX-(.Cum in lege se spune ... (vezi toată discuția)