Asociatie de Proprietari in litigiu cu o firma care a inchiriat un spatiu comun al Asoc.Procesul este pe rol,firma ,prin hotararea anterioare,trebuia sa plateasca facturi restante Electricitate, cheltuieli de judecata si chiria pana la 31 iul 2011 ,cand expira contractul.Intrebari:
1. Asociatia se poate reprezenta singura,fara avocat? 2. Lista tuturor datoriilor cu penalizarile respective, redactata de Asoc.ar fi mai bine sa fie depusa la registratura cu cateva zile inaunte de sedinta? 3.Conform contractului, firma ar trebui sa lase locul liber,asa cum l-a gasit. Daca nu o va face, in ce moment Asociacia isi poate exercita drepturile depline de proprietar ?
4.Daca ar dori sa recupereze cheltuielile de demolare a amenajarii facute de firma, ar trebui tot prin judecatorie?:bow:
1. Asociatia poate fi reprezentată în proces de catre presedintele as. prop. sau de o alta persoana care să fie obisnuita cât de cât cu sala de judecată - cu condiția ca înainte de începerea ședinței să vă prezentați la grefier și să prezentați delegația / îmuternicirea președintelui. Deci se poate și fără avocat.
2. In baza contractului de închiriere, sigur ca puteți depune cu cel puțin 5 zile înainte, la registratură, toate pretențiile dvs.
3/ Este momentul (vedeti si termenii contractului) să faceți o notificare firmei că începând cu data de 31.iul 2011, contractul se încheie de drept și solicitați să vă lase locul așa cum a fost primit. Puteți prevedea ac. lucru și în ”materialul” înaintat la registratură, accentuați pe această temă și chiar solicitați instanței să prevadă ac. lucru in sentința pe care o va pronunța.
4. Nu știu despre ce cheltuieli de demolare vorbiți. S-au făcut niște cheltuieli cu amenajarea spațiului de către firmă? A avut acordul as. prop.? Daca da și vă aranjează aceste amenajări, firma poate solicita deducerea din debitul datorat. Depinde în ce termeni s-au făcut acele amenajări.
Daca vă luați avocat, acesta va poate susține pe tot parcursul procesului, în schimb dacă reprezentantul dvs. nu arw pregătire juridică nu i se poate da cuvântu pe fond, în schimb i se va solicita întocmirea unui material numit ”Concluzii scrise” și care ar putea cuprinde răspunsuri în apararea susținerilor in favoarea as. prop. - la discuția de fond susținută de reprezentantul (avocatul) firmei. În sală fiind. reprezentantul as. prop., pentru clarificări i se vor pune întrebări punctuale la care va trebui să știe să răspundă. Cred că o copie a contractului de închiriere a spațiului v-ar ajuta.
Multumesc! La pct.4 nu am fost explicita: este vorba despre intrarea din spate a blocului,cu suprafata destul de mare, unde firma a ingradit o parte din suprafata, lasand culoar de circulatie, conform contractului, iar suprafata inchiriata fiind transformata in punct de vanzare. Precizare: din februarie a.c. au golit spatiul de frigidere si rafturi, deci nu l-au mai folosit ca punct de lucru, dar este incuiat de chirias. Demolare ar insemna eliminarea peretelui despartitor spre spatiul de circulatie precum si a inchiderii catre str. ,care nu este conforma cu arhitectura blocului, care a fost de curand anvelopat.
Si as mai avea nevoie de o precizare: la pct.1, eu fiind presedinta asoc.si care voi reprezenta asoc., trebuie sa am un act doveditor al calitatii de presedinta(PV al adunarii generale de alegere a mea)?In copie? Pana acum nu am avut nevoie , la nici o intalnire cu oficialitati(primarie,politie)
Va multumesc!!!!!!!:bow:
La punctul 4 vă descurcați, funcție de interesele as. prop., precum și a legislației.
Dacă spațiul a fost încuiat de chiriaș, dar aflat încă sub contract, acesta ”curge”, adică chiriașul vă datorează chirie. Dacă nu crede, să se uite în contract.
Este nevoie de o Delegație emisă de as. prop. prin care Com. ex. deleaga pe...., având funcția de președinte, legitimat cu... , seria..., nr ...., emis de.... să reprezinte as. prop...... la judecătoria ... în proces cu .... Nr. dosar ..... , termen de judecata....
Semneaza Com. ex. .... un membru, vicele.
Delegația va avea antetul as. prop., i se da nr. de înregistrare, se face în doua ex. se depune in sala, la grefier, un ex. la dvs. Sa aveti actul de identitate.
Restantieri
elena_vasile
Sunt un proprietar interesat de o informatie cu privire la recuperarea banilor de la restantieri deoarece administratorul si ceilalti sunt dezinteresati si am ... (vezi toată discuția)
Contract
caradis
Buna ziua. Avem in Asociatie un propietar care are studii juridice dar nu este avocat. Dorim sa ne ajute pentru recuperarea sumelor restante la intretinere ... (vezi toată discuția)