Pot sa decontez pe firma transportul si cazarea externa pt un client al firmei care imi cumpara o cantitate importanta de marfa? Deplasarea se efectueaza in interesul firmei la un congres la Istambul. Voi incheia cu clientul si un contract in care specific ca ii decontez cazarea si transportul. Pot sa o consider ch cu publicitatea? Va multumesc
Eu nu inteleg, clientul se deplaseaza la acel Congres si va reprezinta interesele acolo? Ca sa fie considerate cheltuieli de publicitate? Reveniti cu amanunte va rog ca sa ne lamurim, in primul rand noi, cei carora ne solicitati ajutorul. Va multumesc.
Eu le-am facut o oferta clientilor mei prin care daca imi cumparau in per ianuarie-iulie o anumita cantitate de marfa le dadeam ca un bonus acea deplasare la Istambul la un congres veterinar. Ei nu sunt salariatii mei si nu stiu ce cheltuiala ar fi cea mai indicata si daca este deductibila. Va multumesc.
Da, am un contract semnat cu clientul prin care ii platesc avionul, cazarea si intrarea la congres. E ca si cum i-as fi dat un discount pt marfa cumparata, dar nu i-l dau pe factura si il duc la congres.
Nu poate fi inregistrata ca si cheltuiala cu publicitatea. As inregistra in cont 6582. Ma mai gandesc si revin. :)
Alte discuții în legătură
Contul 709
rocky2009
Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)
Chelt deplasare
andrei44
Toate chelt cu deplasarea se pun in 625 ? Adica si masa servita (daca aduce factura) biletele de tren, de taxi, diurna si cazarea, c/v combustibilului consumat ... (vezi toată discuția)
Factura avion
laurail
Buna ziua!
Reprezint o firma care se ocupa cu serviciile IT precum si cu vanzarea-cumpararea produselor de gen. Administratorul firmei impreuna cu un ... (vezi toată discuția)