avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Inspectia tehnica masina in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Inspectia tehnica masina in strainatate

Buna ziua!
Ma poate scoate careva din ceata in care am intrat?
Eu lucrez in Spania si am venit cu masina personala, care este inmatriculata in Romania. In noiembrie 2010 mi-a expirat ITV-ul si nu pot veni in Romania ca sa-l fac pt. ca pierd locul de munca. Aici nu te opreste nimeni cand vede ca ai nr strain, dar ce se intampla in tara cand o sa vin?
Problema e ca mi s-a spus de aici de la ITV ca trebuie sa o inscriu in Spania ca sa pot sa-i fac ITV-ul aici si eu nu vreau, iar altii mi-au spus ca nu se intampla nimic daca nu ii fac ITV-ul, ca pot sa-l fac cand ajung in tara.
Treaba este ca, acum ca suntem in UE, trebuie sa existe o lege ceva ca sa putem face ITV-ul oriunde in tarile membre, nu?
Ajutati-ma, va rog ca nu stiu ce sa fac si unde sa ma duc aici in Spania ca sa nu dau de belele! :((
Va multumesc anticipat tuturor celor care imi raspund si ma ajuta! :sorry:
Cel mai recent răspuns: gabriela.enache , utilizator 18:34, 11 Iunie 2011
I.T.P.(inspectia tehnica periodica) pentru un autovehicul inmatriculat in Romania se poate efectua numai la o unitate de profil autorizata de Registrul Auto Roman. Prin urmare, se impune prezentarea dvs. cu auto in discutie, in Romania. La un control al documentelor , riscati retinerea certificatului de inmatriculare si oa amenda consistenta.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
MIHAELA MOCENCO-KAMBERIAN, Avocat
Imi cer scuze, dar aici se spune ITV (inspectia tehnica a vehiculelor). Prin urmare, stiu ca vehiculul inmatriculat in Romania trebuie sa faca ITP acolo, dar ma gandeam ca exista vreo lege europeana care sa permita asta si in alta tara din UE.
Iar amenda unde sa-mi dea, in tara? pt ca aici, avand nr straine nu-i intereseaza ca ti-a expirat. Pe ei ii intereseaza sa ai in regula asigurarea.
Deci, se poate face ceva aici sau trebuie sa astept pana ajung in tara?:(
In unele tari europene se poate sa mergeti la acele ITV si sa cereti un certificat de conformitate temporar. Nu este un echivalent ITP, este o constatare a incadrarii in standardele tehnice valabila pentru o perioada scurta. Cand ajungeti in tara, mergeti la primul ITP.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
eumarian, utilizator
Multumesc mult! Am sa incerc sa vedem daca vor. Sper sa am noroc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectie tehnica Vasile25uk Vasile25uk Salutare. Am o masina de spania si nu mai am inspectie tehnica la ia si momentan sunt in anglia cu ea. Asi dori sa vin in tara dupa care sa o inscriu pe ro. ... (vezi toată discuția)
Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Inspectia tehnica periodica nestian_marian nestian_marian Buna ziua Am un prieten care a stat in strainatate 7 luni cu masina ,acum doreste sa vina in tara dar a constatat ca a expirat ITP-ul.Ce poate sa pateasca de ... (vezi toată discuția)