As dori sa stiu daca este legala adoptarea de catre C.L a unui contract de prestari servicii ce are ca obiect intocmirea documentatiei de organizare a activitatii de instruire in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor.
Contractul se vrea a se incheia pe 1 an de zile,beneficiarul obligandu-se a plati lunar o suma in contul prestatorului.
Chiar atat de mult dureaza sa se redacteze aceasta documentatie?
Acest contract trebuie semnat de primar sau de catre presedintele de sedinta al C.L?
Cadrul legal precizat este Legea nr.307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.Este corect?Mai exact care art prevede acest lucru? Va multumesc pt.intelegere&pt.timpul acordat!
1. Hotararea CL se semneaza de presedintele de sedinta iar contractul de primar in calitatea acestuia de reprezentant al unitatii administrativ teritoriale.
2. Confundati legalitatea cu oportunitatea si interesul. Exemplu:
2.1 Este legal sa semneze unitatea administrativ teritoriala (u.a.t. in cele ce urmeaza) un contract cu o casa de avocatura celebra care in schimbul sumei de 10.000 euro/an sa ofere consultanta in toate problemele juridice ale u.a.t. ? Da, este legal insa de la caz la caz, contractul poate sa fie inoportun.
2.2 Oportunitatea se va judeca dupa volumul, importanta si valoarea beneficiilor obtinute de u.a.t. in urma contractului.
Concluzie: Trebuie raportata suma cheltuita la beneficiile obtinute sau la valoarea de inlocuire (adica daca ati fi apelat la alta firma) insa in ambele ipoteze, contractul este valabil incheiat daca a fost semnat de primar. Daca primarul a semnat in ciuda hotararii consiliului, va raspunde.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contestatie
garsonjon
sunt membru in consiliul de administratie al unei societati agricole.pe data de 15 mai ac.eu si inca 4 membrii am fost dati afara de presedintele ... (vezi toată discuția)