avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,

Tatal meu a murit in martie 2009, in acel moment era divortat de mama si in urma casatoriei suntem doua surori. Alti copii nu mai are.
La momentul acela eu am facut renuntare la notar pentru a lasa mostenirea surorii mele. Bunurile mostenite sunt o masina mai veche si o suma de bani intr-un cont. Sora mea nu a stiu ca trebuie sa mearga la notar pentru dezbaterea mostenirii si un "avocat binevoitor" i-a spus ca se face la tribunal. A inceput un proces fara sens care bineinteles ca s-a inchis din cauza faptului ca sora mea nu a demonstrat ca este fiica decedatului (pt ca nu a facut acceptarea de mostenire la notar).
Este o problema daca merge acum la notar sa faca acest demers?
Va multumesc pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 13:03, 10 Iunie 2011
interesanta speta. am si eu o intrebare: cu cine s-a judecat sora dvs. din moment ce era unica succesoare a tatalui dvs. ?
si cum a solicitat dezbaterea succesiunii din moment ce nu acceptase succesiunea ??
:sorry: :stunned:
daca face dovada acceptarii tacite a succesiunii ( a platit impozitul pentru imobilul respectiv, a platit intretinerea, etc. etc. ) se paote duce la notar pentru dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Roxana alina Stancu , Avocat
Pe mine m-a dat in judecata. Nu stiu cum a formulat plangerea "AVOCATUL" respectiv din moment ce avea la dosar renuntarea mea facuta la notar.
"Mostenirea" este formata dintr-o masina veche la care s-a platit taxa de prima inmatriculare dar nu a fost inscrisa deoarece a survenit decesul tatalui nostru si un cont in banca.
In luna iulie sora mea v-a venit in tara si vrea sa inmatriculeze acea masina.
Va mai putea sa faca acceptarea mostenirii la notar?
;) v-a chemat in judecata desi ati dat declaratie de renuntare la succesiune??
sora dvs. sa mearga la notar ca sa lamureasca situatia.
anca.medrega a scris:

.... sora mea nu a demonstrat ca este fiica decedatului (pt ca nu a facut acceptarea de mostenire la notar).

Certificatul de nastere atesta faptul ca este fiica decedatului, nu declaratia de acceptare a succesiuni....... Urmati sfatul de mai sus, al d-nei roxanel.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Acceptare sau renuntare la mostenire bw_vision bw_vision Buna ziua! Ma puteti lamuri si pe mine, va rog, cum trebuie sa facem o succesiune? Mama a decedat, iar tata, sora mea si cu mine trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)