avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inselat sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inselat sau nu?

Am un furnizor cu care lucrez de multi ani.In ultima perioada a devenit neplatitor de TVA(eu am aflat de la organele fiscale, care ma vor controla),dar mie imi aducea marfa tot pe facturi cu rubrica de tva.Am inregistrat facturile de la el conform inscrisurilor de pe facturi, iar acum sunt acuzata ca nu am cautat sa ma informez ca acel furnizor nu e platitor de TVA,drept pentru care voi fi obligata sa platesc TVA-ul aferent facturilor fiscului.Ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:09, 10 Iunie 2011
Codul Fiscal

ART. 151^2

Răspunderea individuală şi în solidar pentru plata taxei

(1) Beneficiarul este ţinut răspunzător individual şi în solidar pentru plata taxei, în situaţia în care persoana obligată la plata taxei este furnizorul sau prestatorul, conform art. 150 alin. (1), dacă factura prevăzută la art. 155 alin. (5):

a) nu este emisă;

b) cuprinde date incorecte/incomplete în ceea ce priveşte una dintre următoarele informaţii: denumirea/numele, adresa, codul de înregistrare în scopuri de TVA al părţilor contractante, denumirea sau cantitatea bunurilor livrate ori serviciilor prestate, elementele necesare calculării bazei de impozitare;

c) nu menţionează valoarea taxei sau o menţionează incorect.


(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), dacă beneficiarul dovedeşte achitarea taxei către persoana obligată la plata taxei, nu mai este ţinut răspunzător individual şi în solidar pentru plata taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie la plata tva??? abuz?? sadkid sadkid Buna ziua , Am achizitionat marfa de la o firma ce nu au inregistrat facturile emise , iar in urma controlului GF am fost obligat sa plateasc tot ... (vezi toată discuția)
Cui nou,firma veche,cum inregistrez facturile? dc78 dc78 Buna ziua am si eu o nelamurire -zilele trecute am fost la Registrul Comertului pt a schimba denumirea societatii,actionari,activitate principala(cod ... (vezi toată discuția)
Avans achitat, factura furnizor neemisa SISSInew SISSInew Am achitat prin virament bancar, conform unei facturi proforme un avans la data de 12 aprilie 2011. In ziua urmatoare am primit o parte din materialele ... (vezi toată discuția)