avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... toxicoman
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

toxicoman

Buna seara!

X consuma in exces alcool si locuieste impreuna cu mama sa. Periodic fura din gospodarie, o agreseaza pe mama sa si are o atitudine sfidatoare fata de toata lumea. A fost denuntat la politia localitatii, iar agentul de politie a spus ca individul nu are asigurarile sociale platite si daca va fi platita catre stat suma de 500 lei - asigurarile sociale - el va chema personal ambulanta sa il interneze.


Agentul de politie a mai zis ca la fel s-a intamplat si cu un alt individ si, dupa ce au fost platite asigurarile sociale, acesta a fost tinut la dezintoxicare timp de 1 luna.

In afara de institutia tratamentului medical/internarii medicale prevazuta de codul penal, pe ce se bazeaza agentul de politie fata de solutia data? Ce dispozitii legale ar putea fi incidente?

Multumesc ptr raspunsuri!





___________________

Legea 487/2002 - am gasit - internarea nevoluntara. acum ma intreb daca acest consum de alcool in exces poate fi asimilat unei boli psihice ca sa fie internat medical.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
dislexic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 08:40, 11 Iunie 2011
Numai mama lui daca face o plangere impotriva lui de rele tratamente, lovire si vatamare corporala si furt, atunci organele abilitate vor putea lua masurile de urganta, Deasemeni mama lui poate face o actiune in evacuare pe motivele aratate de Dv. si obtine titlul executoriu in vederea evacuarii..
Privind "alcoolismul"', nu este o boala psihica, ci determinarea de boli psihice, Alcoolismul, este o depedenta de alcool, fumatorii sunt depedenti de nicotina din tigari, narcomanii sunt depedenti de narcotice,,etc :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 487/2002 legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice dislexic dislexic Conform art 44 si urmatorarele in anumite cazuri poate fi dispusa internarea medicala nevoluntara. Cand am solicitat organelor de politie efectuarea unor ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)
Dependenta de alcool lucian94 lucian94 se poate duce cu forta un dependent de alcool la dezalcoolizare ? (vezi toată discuția)