avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare importanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare importanta

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta cumva repede, fara proces, daca exista un copil de 1 an rezultat in urma casatoriei? Mentionez ca tatal vrea sa cedeze toate drepturile asupra copilului, mama nu doreste pensie alimentara si alte bunuri nu exista de impartit. Deci cei doi se inteleg sa termine repede. Se poate divorta la notar sau cu un mediator ceva?? Multumesc!
Puteti divorta prin acord insa la instanta de judecata (pt ca aveti un copil minor).
Insa, la fel ca si la notar sau stare civila, o sa depuneti cererea de divort impreuna, vi se va acorda un termen de gandire si apoi daca celelalte aspecte sunt clare se poate pronunta sentinta de divort.
Chiar daca mama nu doreste pensie de intretinere, mama nu poate renunta la acest drept reglementat in favoarea copilului, deci instanta va fixa aceasta pensie prin hotarare.
Nu, cei doi soti pot divorta doar la instanta de judecata, unde pot solicita desfacerea casatoriei prin acordul partilor si totodata pot incheia un acord si cu privire la cererile accesorii divortului-nume, pensie de intretinere in favoarea minorului, incredintarea minorului si eventual stabilirea unui program de vizita al acestuia, caz in care nu se vor administra probatorii, cu exceptia anchetei sociale pe care unele instante o efectueaza indiferent de acordul partilor cu privire la incredintarea minorului.
Multumesc pt raspuns!! Problema este ca tatal nu vrea sa vina la tribunal. Abia a fost de acord sa vina la un notar ceva. Offff, o sa vad ce solutie gasim!
Daca paratul nu doreste sa se prezinte la instanta, absenta acestuia nu va incurca cu absolut nimic, fiind necesar in acest caz sa probati actiunea promovata cu inscrisuri si 2 martori.
cand spuneti inscrisuri la ce va referiti exact?? eu am discutii pe messanger printate in care spune k nu vrea sa vina si k daca se poate la notar vine sa renunte la copil pentru ca nu-l vrea. Nu vrea program de vizita, nimic. Si oricum in acest an am fost despartiti in fapt si nu a contribuit deloc la intretinerea copilului, dar deloc, nici macar cu un pampers.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului cocancl cocancl Buna, Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, ... (vezi toată discuția)
Divort ada92 ada92 Buna. Va prezint situatia vecinei mele , sper sa o puteti ajuta. In urma cu 3 ani a cunoscut un barbat roman care traia pe atunci in germania si venise in ... (vezi toată discuția)