Salut,
Am achizitionat un set de tobe electronice (m-am gandit la vecini) si locuiesc intr-o garsoniera la etajul 3. Sunetul generat de modulul de tobe il ascult in casti, dar vecinii din lateral au reclamat ca sunt deranjati de zgomotul generat de bataile in fetele de toba (am avut geamul deschis dar nu se auzea mai tare decat masinile de pe strada).
In legea nr.61 din 27 septembrie 1991 nu sunt specificate ore de liniste, dar nici nu este definit zgomotul maxim admis (in decibeli) pentru articolul 2 aliniat 28 si 29:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de
zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin
producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect
ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile
persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în
imediata vecinatate a acestora;
Voi incerca sa gasesc o solutie prin mutarea tobelor in alt colt al camerei si repetarea cu geamurile inchise (nu pot izola fonic garsoniera deoarece stau in chirie). De asemenea voi incerca sa discut si cu vecinii cu pricina mai in detaliu cand sunt in toane mai bune, poate ajungem la o solutie amicala.
In cazul in care nu voi reusi sa ajung la rezolvarea acestei situatii as proceda in felul urmator: Masor intensitatea sunetului generat de bataile in fetele de toba si daca este sub nivelul prevazut de lege voi repeta in alte intervale orare decat cele de liniste stabilite de asociatia de locatari. Aceasta nu mi se pare o solutie optima deoarece nu doresc nici sa-mi deranjez vecinii si nici sa renunt la o pasiune ce implica multa practica.
Va rog sa ma ajutati cu orice sfat si un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. Care este limita maxim admisa de zgomot in decibeli?
2. Daca aceasta limita nu este definita, cum as putea sa procedez?
Va multumesc anticipat.