avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prima abatere. Pedeapsa: inchisoare 3 ani si 2 luni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prima abatere. Pedeapsa: inchisoare 3 ani si 2 luni

Buna ziua!
Este vorba de un dosar inchis ( apel, recurs) judecat in Italia. Pedeapsa finala a fost de 3 ani si 2 luni. A executat din pedeapsa 1 an si 4 luni.
Intrebari:
1. Este posibil ca familia sa il ceara in tara, sa execute pedeapsa in tara? Care este procedura si unde se face? In Romania sau in Italia?
2. Fiind la prima abatere, cum se calculeaza pedeapsa ( cate luni la 1 an)?
3. Este posibil sa ii mai reduca din pedeapsa pentru buna purtare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:44, 16 Iunie 2011
Pedeapsa nu poate fi executata in tara la cererea familiei, ci se va executa in Italia, fiind condamnat acolo. Despre legea italiana, cand si cum se calculeaza perioada de executare , inculpatul trebuie sa consulte avocatul sau din Italia, fiind aplicabila in speta legea statului care l-a condamnat .
Da, este posibil , in anumite conditii .
Lecturati informatiile urmatoare, pentru a vedea integral procedura si conditiile, pe care nu le pot oferi in detaliu, si este mai bine asa.Daca aveti nelamuriri, reveniti.
[ link extern ] ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
ContSters181996, utilizator
Exista posibilitatea de a fi transferat in tara daca ambele tari sunt de acord.Sa adreseze o cerere in Italia.
Nu am putut lectura nimic de pe acest site ([ link extern ] ... )
pt ca nu gaseste - eroare 404
Am observat.Posibil sa fie o problema temporara, mai incercati mai tarziu.
In mare,momentan , aflati ca:

Conform Conventiei de la Strasbourg/1983, transferarea este posibila daca:
-exista consimtamantul persoanei in cauza;
-exista acordul statului in care a fost condamnat pentru trannsfer;
-exista acordul Romaniei( prin Ministerul Justitiei) pentru transfer, sub conditiile ca acel condamnat sa fie cetatean roman si daca hotararea judecatoreasca este definitiva;
-sa ramana de executat cel putin 6 luni de inchisoare;
-infractiunea pentru care a fost condamnat constituie infractiune, conform Legislatiei romanesti.

Alte discuții în legătură

Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)
Comisie pentru condamnat in inchisoare ContSters121502 ContSters121502 se poate sa-mi spuna un avocat, va rog ce inseamna o comisie facut in inchisoare unui condamnat? ce se discuta la astfel de comisie? posibil eliberare ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)