avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe cladiri si terenuri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe cladiri si terenuri

este legal sa platesti:dobanzi de antarziere si penalitati de antarziere?nu este acelasi lucru?consilu local te poate obliga sa le achiti?EATE LEGAL? 2-se poate ancasa doar debitu?{chiar daca perioada inp.este pe mai multi ani?}3-au dreptu sa-ti faca oprire din vanit daca perioada de neplata este mai mare? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: luminitab , utilizator 12:12, 3 August 2008
Neplata impozitelor si taxelor locale atrage dupa sine calcularea de dobanzi, penalitati de intarziere si sanctiuni in cuantumurile prevazute in actele normative in vigoare.
Potrivit art.56 alin.1 din Constitutia Romaniei, cetatenii au obligatia sa contribuie, prin impozite si prin taxe, la cheltuielile publice.
In caz de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat sau bugetul local se poate trece la executarea silita a debitorului.
Vedeti codul de procedura fiscala
CAPITOLUL III
Dobanzi si penalitati de intarziere

ARTICOLUL 114 -121

www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua ! Sunt medic de familie si am un cabinet medical individual amenajat intr-un spatiu al primariei (lucrez in mediul rural) in baza unui contract de concesiune. din anul 2004.M-am trezit acum cu o adresa din partea primariei ca figurez in evidentele lor fiscale cu un debit de 764 lei ce reprezinta contravaloarea impozitului pe cladire si teren din anii 2005-2008.Mentionez ca in contractul de concesiune nu este specificata obligatia platii acestui impozit. Alti colegi din mediul rural nu au platit asa ceva.V-as ruga sa ma lamuriti daca ese legal sa mi se ceara acum plata acestui impozit.
Codul fiscal prevede :
Art. 249. - (3) Pentru cladirile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta, dupa caz, persoanelor juridice, se stabileste taxa pe cladiri, care reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinta, dupa caz, in conditii similare impozitului pe cladiri.

Art. 256. - (3) Pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta, se stabileste taxa pe teren care reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinta, dupa caz, in conditii similare impozitului pe teren.
Articolul 250 din codul fiscal prevede niste scutiri. Nu ma incadrez acolo? Platesc concesiunea anual ; nu mi se pare in regula sa ma anunte dupa 3 ani ca am de platit un asemenea impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite iulianatescu iulianatescu Buna ziua, noi suntem o asociatie de crescatori animale si am concesionat pas une de la primarie .trebuie sa platim si impozit pe terenul concesionat sau numai ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)