avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de prima inmatriculare

BUNA SEARA
am achizitionat un autoturism in septembrie 2008 si ca multi alti cetateni am platit o taxa de prima inmatriculare in valoare de 1500 ron as dori recuperarea acestei taxe dar nu stiu cum sau de unde ar trebui sa incep si mai ales daca mai am timp pentru ca din cite am inteles se pregateste o lege sub forma unei ordonante de urgenta care va bloca sau esalona pe citiva ani aceasta plata a despagubiri intrebarea mea este urmatoarea: ce ar trebui sa fac ptr. recuperarea taxei si daca mai am timp ptr acest lucru ?? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: garagas43 , utilizator 13:17, 6 Septembrie 2011
Trebuie sa incepeti cu o cerere depusa la AFP la care ati achitat taxa prin care solicitati restituirea taxei achitata cu chit x din data y.
Cererea trebuie depusa inlauntrul termenului de prescriptie de 3 ani de la data la care ati facut plata.
Apoi, in functie de raspunsul pe care o sa-l primiti o sa vedeti cum actionati in continuare.
Buna ziua.
Dar in cazul achizitionarii in luna iunie 2011 a unei masini autohtone(e vorba de Logan)norma de poluare E5, aceste masini intra intra in discutie pentru plata restituirii?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare popa_ionel popa_ionel BUNA ZIUA, IN CE CONDITII SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PLATITA LA TRZORERIE PENTRU UN AUTOTURISM NOU MARCA \"LOGAN\"FABRICAT 19 IUNIE 2010. ASTEPT ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)