avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Buna seara , aparatul radar model vechi Pyton II m-a inregistrat circuland cu viteza de 89 km/h, insa era noapte si nici viteza nu cred ca era prea corect inregistrata de acel aparat vechi de radar, motiv pentru care nu am semant procesul solicitand-ul prin posta. Procesul a ajuns la adresa de buletin dupa 38 de zile adus de un lucrator de politie. Probabil a fost trimis si prin posta insa nu a fost ridicat de la posta pentru ca la adresa de buletin nu locuieste nimeni.
Pot solicita anulare pe motiv ca a fost adus la cunostinta mea mai tarziu de 30 de zile. Care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 00:04, 13 Iunie 2011
Daca el a fost trimis si prin posta e posibil sa fi ajuns in 30 de zile,dar si asa nu se poate cere anularea pe motiv ca a ajuns mai tarziu de 30 de zile.Poti cere anularea atunci cand nu sunt completatea toate campurile..Cel mult puteti face o contestatie motivand conditii de noapte ,ploaie, vizibilitate redusa, radarul se afla in mers etc..
Contestatia, respectiv plangerea impotriva p. v. de contraventie se poate face in 15 zile de la comunicare, dar trebuie invocat alt motiv nu neprimirea acestuia in termen de30 zile, mai ales ca la adresa din buletin nu locuiti, etc.
Referitor la aparatul radar model vechi Pyton II care v-a inregistrat circuland cu viteza de 89 km/h, pe timp de noapte se poate contesta dar cu argumente specifice. Ar fi bine sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Formulare contestatie. sanse de castig ? RazvanRotariu RazvanRotariu Voi incerca sa fiu scurt. In data de 15.04.2018 am fost sanctionat cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile deoarece am fost ... (vezi toată discuția)