avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Domeniu PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Domeniu PFA

Buna ziua,

Am PFA pe care am avut pana acum activitati in domeniul asigurarilor, fiind mentionat pe el PFA numele meu - BROKER ASIGURARI.
De ceva timp lucrez in domeniul imobiliar si vreau sa stiu daca e legal sa fac un contract de colaborare pe acest PFA sau trebuie sa inregistrez altul.
Uniele persoane mi-au spus ca trebuie sa folosesc CNP-ul in loc de codul de inregistrare fiscala dar nu erau foarte sigure.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 17:34, 26 Iulie 2008
Nu este legal in calitate de PFA sa prestati activitati economice pentru care nu sunteti inregistrat la registrul comertului. In conformitate cu prevederile OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cap.II art.14 alin.(4): “Pentru desfasurarea unei activitati pentru care nu s-a cerut inregistrarea in registrul comertului si autorizarea functionarii este necesara obtinerea acestora potrivit prezentului capitol.” Trebuie sa depuneti cerere pentru aceasta noua activitate la registrul comertului, care va emite certificat constatator de mentiuni sau un nou certificat daca se schimba obiectul principal de activitate. Vi se va cere si dovada indeplinirii anumitor conditii de pregatire profesionala in domeniul tranzactiilor imobiliare.
Tot potrivit OUG nr.44/2008 puteti cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.Deci puteti incheia contract individual de munca cu o terta persoana, din domeniul imobiliarelor.
Folosirea CNP-ului in locul codului de inregistrare fiscala se poate face la incheierea unui contract civil de colaborare pentru activitatea de agent imobiliar, care contract s-ar incheia insa de catre dvs. in calitate de persoana fizica cu datele din cartea de identitate, nu de persoana fizica autorizata, si cu toate obligatiile fiscale si contributiile aferente ce decurg din acesta.
Deci sunt mai multe variante ca sa va incadrati in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Pot avea angajati,si cati,incalitate de pfa attila26 attila26 detin un pfa neplatitor tva cod CAEN 4334 si 4339 caruia i-am suspendat activitatea pe 3 ani(sunt inca in perioada de suspendare) si doresc sa incep activitate ... (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)