avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare banca
Discuție deschisă în Executare silită

executare banca

Buna ziua,
Am si eu ca si cei multi o problema cu banca.
Dar in linii mari situatia ar fi ca am 2 credite de nevoi personale di un credit ipotecar. S-a inceput executarea silita, dar cele de nevoi personale au fost incuviintate,iar cel ipotecar nu deoarece creditul a fost de la banca BCR la o firma DCA,apoi la Suport colect ,iar aceasta la CEE colect care nu a putut face dovada de reprezentant legal.In urma discutiilor cu executorul mi-a comunicat ca el face executarea numai pt creditele de nevoi personale,iar suma ce va ramane se va consemna pt creditul ipotecar,care va fi si el aprobat mai tarziu. I-am spus ca lucrez in Italia si incerc sa ii gasesc si sotului de lucru afara sa ne mai pasuiasca,c-am fost indrumati sa facem contestatie la executare si astfel castigam timp sa strangem 20% din valoare,atat cat vor cei de la Suport colect,dar a zis ca nu se poate ,caci chiar daca se incuviinteaza amanarea executarii,executarea merge inainte.
Intrebarea mea este ce putem face sa amanam licitatia pt apartament,caci sumele ce vor sa le recupereze sant foarte mari si nu cred ca vor scoate decat jumatate din suma,si alte bunuri nu avem si nici alte venituri in tara. Asa ne obliga sa plecam definitiv din tara.
cu respect astept raspunsul dvs. D.Soltan
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
SOLTAN, utilizator
Cel mai recent răspuns: SOLTAN , utilizator 10:22, 14 Iunie 2011
daca pt creditul cu ipoteca nu s-a obtinut incuviintare pt executare, executorul ce trebuie sa recupereze banii pt cele 2 credite de nevoi personale, ce anume va executa silit ? de ap cu ipoteca nu se poate atinge
dIN SPUSELE EXECUTORULUI PT CA APARTAMENTUL ESTE IPOTECAT TOT LA ACEEASI BANCA IL SCOATE LA LICITATIE PT ACOPERIREA CELOR 2 CREDITE DE NEVOI PERSONALE,IAR RESTUL SUMEI VA RAMANE BLOCATA PANA CAND SE VA EXECUTA SI APARTAMENTUL.ALTE BUNURI DE EXECUTAT NU AM.
POT FACE CONTESTATIE LA EXECUTARE?

VA MULTUMESC D. SOLTAN
gi_jane2 a scris:

daca pt creditul cu ipoteca nu s-a obtinut incuviintare pt executare, executorul ce trebuie sa recupereze banii pt cele 2 credite de nevoi personale, ce anume va executa silit ? de ap cu ipoteca nu se poate atinge


Gresit,

Ipoteca este o garantie reala ce confera doar un drept de preferinta la distribuirea sumelor rezultate din vanzarea apartamentului in cazul executarii silite a bunului.
orice creditor chirografar poate urmari silit bunul imobil respectiv.

cand ati primit somatia imobiliara?
Momentan nu am decat 2 procese-verbale incheiate pt cele 2 credite.Am vb cu executorul care mi-a spus ca va trimite adresa la ocot si apoi va desemna un expert care sa vina sa evalueze apartamentul.
Procesul deschis pt executarea silita a creditului imobiliar asa cum am scris la inceput a fost respins,si nu am primit nimic oficial sau in scris.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita doina_dana doina_dana La inceputul lunii iunie 2011 am primit vizita unui executor judecatoresc deoarece sotul meu are 2 credite de nevoi personale si unul ipotecar,care ne-a adus ... (vezi toată discuția)
Poate fi scos la licitatie un imobil, simultan, de catre 2 banci? mihai1667 mihai1667 Ma aflu intr-o situatie ff. delicata. Sunt executat silit de catre 2 banci. - Banca X m-a executat ptr 2 contracte de credit, unul ipotecar si altul ... (vezi toată discuția)