Buna ziua tuturor sper sa ma ajutati cu cateva lamuriri, problema mea este urmatoarea. As dori sa pun varza pentru muraturi si apoi sa o comercializez si nu stiu sub care forma legala este cel mai avantajos pentru mine si nu stiu daca se poate prin intermediul calitati de producator agricol.
Pentru eliberarea certificatului de producator va sunt necesare urmatoarele documente:
1. cerere tip
2. act de identitate titular teren
3. dovada achitarii la primaria de care apartineti a taxei speciale de eliberare a certificatului de producator
Conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru eliberarea acestui certificat sunt:
1. gospodaria sa detina teren agricol pe raza localitatii si sa fie inscris in registrul agricol, la zi
2. solicitarea certificatului de producator se va face in scopul de a desface(vinde) pe piata libera, surplusul de produse agricole obtinute in gospodarie
3. sa se faca dovada existentei produselor agricole obtinute, de pe terenul cultivat anterior solicitarii cererii de eliberare a certificatului.
Pentru comercializarea verzei murate cred ca aveti nevoie si de aviz sanitar.