avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general care sunt conditiile de eliberare a certificatului de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

care sunt conditiile de eliberare a certificatului de producator

Buna ziua tuturor sper sa ma ajutati cu cateva lamuriri, problema mea este urmatoarea. As dori sa pun varza pentru muraturi si apoi sa o comercializez si nu stiu sub care forma legala este cel mai avantajos pentru mine si nu stiu daca se poate prin intermediul calitati de producator agricol.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:58, 13 Iunie 2011
Pentru eliberarea certificatului de producator va sunt necesare urmatoarele documente:
1. cerere tip
2. act de identitate titular teren
3. dovada achitarii la primaria de care apartineti a taxei speciale de eliberare a certificatului de producator

Conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru eliberarea acestui certificat sunt:
1. gospodaria sa detina teren agricol pe raza localitatii si sa fie inscris in registrul agricol, la zi
2. solicitarea certificatului de producator se va face in scopul de a desface(vinde) pe piata libera, surplusul de produse agricole obtinute in gospodarie
3. sa se faca dovada existentei produselor agricole obtinute, de pe terenul cultivat anterior solicitarii cererii de eliberare a certificatului.

Pentru comercializarea verzei murate cred ca aveti nevoie si de aviz sanitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin certificatul de producator remus.duta remus.duta Buna ziua.Cum se obtine certificatul de producator agricol?As vrea sa vand pepeni in piata (vezi toată discuția)
Atestat producator si carnet comercializare grig1968 grig1968 Atestatul de producator se elibereaza si este valabil pe an calendaristic (adica de la 01.ian.2017-31.dec.2017),s-au pe an agricol (01 iulie 2017-30 iun. 2018)? (vezi toată discuția)
Interpretare legea 145/2014 otilia13 otilia13 Ca si producator agricol daca nu ma constiui in asociatia descrisa de lege, poate sa mi se elibeze certificatul de producator. Este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)