avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recuperare taxa poluare pt. autoturism nou.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recuperare taxa poluare pt. autoturism nou.

Buna ziua, se poate recupera taxa de poluare pt. un autoturim nou cumparat din tara?
Care ar fi procedura de urmat in caz ca este posibil? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 21:23, 16 Iunie 2011
Daca faceti parte dintre cei care au platit taxa de prima inmatriculare conform primei variante a OUG nr. 50/2008, puteti solicita returnarea banilor.

Va trebui sa solicitati la Directia Generala de Finante Publice Judetene restituirea taxei de poluare pe care ati achitat-o, motivand ca taxa este contrara dreptului comunitar.

Cererea se face conform regulei generale din art 117 Codul de procedura fiscala care reglementeaza posibilitatea restituirii taxelor si impozitelor, deoarece autoritatile romane, cel putin pana in prezent, nu au emis vreo norma care sa prevada procedurile administrative de solutionare a acestei situatii speciale.
La cerere anexati : cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare si documentul doveditor al platii taxei. Unele DGFP solicita si alte documente.

Ar trebui ca in termen de 30 de zile sa primiti confirmarea restituirii taxei.

In cazul in care raspunsul organului fiscal este unul negativ, trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata a Directiei de Finante Publice. Cererea se depune la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului in raza caruia aveti domiciliul si trebuie insotita de dovada cererii pe care ati facut-o la organul fiscal, precum si de raspunsul primit de la acesta.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare daniel67 daniel67 Chemarea in instanta se face Administratiei Finantelor unde am platit taxa sau DGFP? va multumesc. (vezi toată discuția)
Am castigat in fond dar am pierdut in recurs, ce mai pot face? Narch Narch Buna ziua, Am depus cerere de restituire taxa de prima inmatriculare - s-a admis in fond, dar s-a respins in recurs. Se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto constantin61 constantin61 Am achitat taxa speciala auto de inmatriculare in iunie 2007.Care sunt sansele de recuperare?Locuiesc in Bacau (vezi toată discuția)