avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri comune si proprii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri comune si proprii

in 1987 tatal primeste un apartament de serviciu (MApN)in timp ce era casatorit cu mama mea .in 1991 cei doi platesc un avans pt achizitionarea acestuia si incep sa plateasca rate.in 1992 mama decedeaza iar tatal continua sa plateasca rate la aceasta casa pana in 1998 cand il achita.amintesc ca din 1993 a trait in concubinaj cu cineva cu care se casatoreste in 1999(dupa achitarea acestui bun)in timpul concubinajului celor doi achizitioneaza o garsoniera pe numele concubinei(1996).dupa decesul tatalui ce ii revine fiului mostenitor si ce sotiei ?apartamentul se considera bun comun?dar garsoniera?
ap e bunul lui propriu din care fiul mosteneste 3/4, iar mama 1/4.
garsoniera e bunul propriu al sotiei.
mama mea sau sotia tatalui?
~ Conținut șters la cerere ~
cele castigate in timpul casatoriei sunt bunuri comune?deci atat apartamentul cat si garsoniera sunt bunuri proprii ale celor doi?
mentionati data contractului de vanzare-cum[parare prin care se cumpara apartamentul...

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)