avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasat strain in RO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasat strain in RO

Buna ziua!
Daca cineva a mai avut caz va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea speta:
Compania-mama din SUA, asociatul unic al firmei noastre, detaseaza, pe o perioada de 1 an, la societatea noastra in RO un cetatean american. S-a obtinut pentru persoana detasata autorizatia de munca si in urmatoarele saptamani va primi si permisul de sedere de la Oficiul Roman pentru Imigrari.
Intrebarea e: Daca detasatul obtine exclusiv venituri din SUA (el va fi platit in continuare de cei din SUA), societatea din RO trebuie sa plateasca impozit, respectiv contribuitii la salarul obtinut in SUA de catre detasat, pe perioada sederii sale in Romania? Si daca da, ce fel de taxe se platesc si ce declaratii trebuie depuse la ANAF? Daca se poate specifica si baza legala...
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Viza de munca in romania aureliana_xyz aureliana_xyz O doamna din Nepal doreste sa lucreze in Romania (ca si menajera). Care sunt documentele necesare pentru ca persoana respectiva sa poata fi angajata in ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de munca lucrator permanent - cetatean marocan aloghin aloghin Buna ziua! Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele probleme: - La firma unde lucrez in prezent avem ca lucrator detasat un cetatean marocan pentru care ... (vezi toată discuția)