avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare - executor judecatoresc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare - executor judecatoresc

Buna ziua !
Am primit o notificare de la un exec. judecatoresc si nu inteleg : se poate sa primesti asa ceva fara sa existe un proces, o hotarare judecatoreasca ?
Este vorba despre o suma restanta la asociatia de proprietari.
MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: cporumbel , utilizator 13:35, 8 Octombrie 2014
este o notificare si nimic mai mult. nu este un act de executare silita.
Da este o notificare facuta prin cabinetul exec. judecatoresc asa cum putea sa fie facuta notificarea prin cabinetul unui avocat.
Nu este titlu executoriu ,nu confundati.
Clar ca nu este titlu executoriu, dar nu inteleg de ce trebuia facuta prin cabinetul unui exec. judecatoresc ? Poate pt. ca suna mai oficial ( mai " de speriat" ) !

Multumesc oricum pt. precizari !
Sunt asociatii de proprietari care nu au la conducere oameni pregatiti sa intocmeasca anumite acte, documente, adrese..., si-acestia pot sa apeleze la cei pregatiti in domeniile respective. Asa se poate apela la cineva din afara asociatiei sau a comitetului executiv, si este legal, sa tina evidenta contabila (care la multe asociatii este tinuta de administrator).
La fel cum tot legal este ca asociatia, conducerea, sa apeleze la un consilier juridic, avocat, executor pentru a fi consiliati, indrumati si ajutati sa realizeze obiectivele asociatiei. Este legal si normal sa se apeleze la specialisti, pentru ca mai rar gasim oameni pregatiti in mai multe domenii.
Si nu cred ca se apeleaza la specialisti pentru a crea impresie, a suna mai oficial, ci mai degraba cred ca acel executor a stiut sa aminteasca in continutul notificarii de prevederile legale (legea, articolul si eventual urmarile prevazute de legislatie).
Sigur ca o notificare intocmita corect, suna oficial si, pe deasupra, mai poate fi folosita cu mai mult succes intr-un eventual proces intentat de asociatie restantierului.
Prin notificarese se amana termenul de prescriptie de trei ani.=D>:P

Alte discuții în legătură

Legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat in 2011? ionutfeli ionutfeli va salut pe toti oamenii binevoitori din forum.as dorii sa intreb daca legea priviind prescriptia unui credit catre o banca privata neachitat integral si ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea unei firme de recuperari creante cu patrunderea in locuinta in vederea executarii krisz09 krisz09 buna ziua am facut un contract de credit la o banca 3500 ron acum sunt sunat de 2ani de o firma de recuperare si azi am primit un sms ca maine vine un agent ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)