avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat in 2011?

va salut pe toti oamenii binevoitori din forum.as dorii sa intreb daca legea priviind prescriptia unui credit catre o banca privata neachitat integral si trecind peste trei ani de la ultima rata neachitata ,sa modificat cumva?si as dorii sa intreb daca timp de trei ani sa primit de la banca si recuperatorii doar scrisori si notificarii ,fara titlu executor din instanta catre debitor ,ce se poate intimpla in continuare cu situatia debitorului?deci nimic de la executor sau instanta doar scrisori nerecomandate.va multumesc mult pentru informatii si ajutor,intro tara cu oameni saraci si oropsiti.
Cel mai recent răspuns: zeita_zeita , utilizator 16:39, 5 Decembrie 2011
Nu s-a modificat. Termenul de prescriptie este de 3 ani.

Dar, notificarile trimise intrerup termenul de prescriptie; dupa fiecare notificare incepe sa curga un nou termen de 3 ani.
Car3men a scris:

Nu s-a modificat. Termenul de prescriptie este de 3 ani.

Dar, notificarile trimise intrerup termenul de prescriptie; dupa fiecare notificare incepe sa curga un nou termen de 3 ani.


notificarile trimise ("scrisori si notificari") nu intrerup termenul de prescriptie, nu modifica termenul de prescriptie a datoriei debitorului.
Dupa 3 ani de neplata, se prescrie, indiferent daca ati primit notificari sau nu. Plus de asta, daca ar fi fost vorba de executare silita, ar fi trebuit sa va citeze in prealabil, la termenul de judecata. Executarea silita vine in urma unei hotarari judecatoresti. In cazul in care nu ati fost citat la termene, inseamna ca datoria dumneavoastra nu a fost atat de mare, incat banca sa va fi chemat in judecata pentru neachitarea debitului. Probabil ca, costurile procesului + onorariul unui avocat, ar fi costat mai mult decat debitul restant. Insa, partea mai proasta este ca, in viitor, nu veti mai putea lua credit, pentru ca veti figura in biroul de credit ca rau platnic.
PS: nu uitati niciodata de drepturile omului; apelati la CEDO, in cazul in care se ajunge la proces in instanta din cauza debitului restant, sa analizeze situatia sa nu se ajunga la lucruri mai urate.
PSS: iar daca ajungeti in instanta, spuneti judecatorului, vreti sa achitati rata, ex. 50 ron/luna, timp de x ani. Si cu asta se pune punct. Nu va poate executa silit, deoarece platiti, cat puteti :)
Termenul de 3 ani se calculeaza pt fiecare rata in parte, conteaza data la care intregul credit e declarat scadent anticipat pt neplata.. posibil dupa 3 rate neplatite.
Apoi nu poate fi vb de o actionare in judecata, contractul incheiat cu banca constituie titlu executoriu.. iar incuviintarea pt executarea silita se judeca fara citarea partilor.. puteti verifica pe portalul instantei ( cautati la judecatoria de care apartineti dupa numele dvs) daca exista o cerere de incuviintare.

Se prea poate ca dreptul creditorului sa fie prescris.. insa daca nu e si se ajunge la executare silita.. nu e de gluma daca aveti o casa. Nu m-as baza pe afirmatia asta "PSS: iar daca ajungeti in instanta, spuneti judecatorului, vreti sa achitati rata, ex. 50 ron/luna, timp de x ani. Si cu asta se pune punct. Nu va poate executa silit, deoarece platiti, cat puteti ", pt ca in realitate nu e deloc asa.
Daca nu au ce executa.. atunci da, creditorul nu are ce face

Depinde de ce suma este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit florin27 florin27 hello Vreau sa va relatez problema mea cat mai amanutit, in decembrie 2005 am luat un credit de consum (cumparat produse electronice de la magazin) cu ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii CORINAANICA CORINAANICA BUNA ZIUA, am tot citit despre prescrierea unei datorii si as avea si eu o intrebare: daca creditul este facut in 2006 s-a platit un an la el si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)