mirabella-ana a scris:
........Daca au mai fost ceva sume de bani si au trecut 3 ani de la data cand ar fi trebuir sa platiti ,datoria este prescrisa.
Teoretic aveti dreptate, nu si in cazul lui
@ionutfeli.
Recunoaste ca :
am primit mai multe scrisorii de la banca si apoi de la inca doua firme de recuperare,ultima scrisoare ma instiinteaza ca voi fi executat silit,mentionez ca scrisoarea este de la o firma de recuperare ,a doua dupa banca care a vindut creantele
Termenului de prescriptie a creantei, care este de 3 ani, se prescrie daca timp de 3 ani, banca la carte se afla creanta bancara nu a facut niciun demers in vederea recuperarii creditului, fie ca e vorba de imprumuturi garantate sau negarantate.
In speta, prescriptia este suspendata.
Vedeti OUG nr. 99/2006. Daca in termenul de prescriere banca nu se foloseste de dreptul sau de a executa debitorul ( ceea ce ma indoiesc ca se poate intampla la o banca!!!) ori nu mandateaza un executor extern pentru recuperarea creantei, sau nu trimite in judecata debitorul, debitorul nu mai are obligatia rambursarii datoriei, dupa trecerea a 3 ani de cand nu a mai platit ratele.
Ca fapt divers (pentru ca am spus ca ma indoiesc ca se poate intampla la o banca), banca la care am eu credit m-a anuntat azi printr-un sms ca sunt restant cu 2,75 euro din care 0,95 din luna trecuta.
Revin pentru @ ionutfeli
buna seara din nou ,au trecut 3 ani de la ultima rata neachitata din credit ,adica sau platit rate din el dar au ramas rate neachitate,deci de la termenul scadent al unei rate neplatite au trecut mai mult de trei ani.va multumesc pentru ajutor
Situatia se schimba putin, dupa ce ai dat informatia, dar nu de tot in ...bine.
Contrcatul bancar este unul cu executare succesiva. Pentru fiecare rata lunara trebuie sa treaca trei ani. Ai scapat de a mai plati rata doar pentru lunile care au trecut trei ani, dar cu conditia ca banca ori mandatarul ei, asa cum am mai spus mai sus, nu s-a folosit de dreptul sau.
Legea prevede ca in cazul cind un debitor este obligat la prestatiuni succesive, dreptul la actiune cu privire la fiecare din aceste prestatiuni se stinge printr-o prescriptie deosebita.
P.S. Multumesc, Ionut!=D>