Legea daca se va da,va opera dupa intrarea ei in vigoare,nu are caracter retroactiv
stiu ca nu-i bine dar eu nu de la ei am luat bani
Aceasta este procedura legala ca recuperarea sumelor cu titlu de restanta , sa fie realizata fie de executorul judecatoresc fie de catre firme de recuperare
Atata timp cat firma la care faceti referire
de 2 ani si 6 luni isi manifesta interesul si desfasoara acte si actiuni cu scopul recuperarii sumei neachitate,dv nu puteti invoca prescrierea
Prescriptia intervine in termen de 3 ani, respectiv creditorul are acest termen pentru a initia o actiune in recuperarea creantei sale.
Daca in ultimi 3 ani creditorul sau executorul sau recuperatorul nu v-au cautat/contactat oficial pentru a va determina sa platiti -inclusiv prin notificari, debitul s-a prescris.
In cazul dvs.nu se poate discuta despre prescriptia dreptului de recuperare debit,
Executorul bancar sau firma de recuperari nu lasa sa treaca cei 3 ani pentru ca respectiva creanta sa se prescrie.
Daca ati fost contactat de catre o firma de recuperari inseamna ca banca si-a cesionat creanta catre aceasta firma , recuperandu-si astfel o parte din bani.
De la acel moment, nu mai sunteti in raporturi juridice cu banca, ci cu firma de recuperari.
In cazul creditelor bancare, termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita incepe sa curga de
la data scadentei obligatiei de plata, adica de la data la care trebuia achitata rata de catre debitorul obligatiei.