avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deducere personala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deducere personala

Buna ziua,
ma lovesc de o problema si as dori sa ma sfatuiti.Mama mai are trei ani pana la pensie si nu mai are niciun fel de venit.A mers la CASS ca sa se intereseze de plata contributiei la sanatate si i-au spus sa plateasca retroactiv pe ultimii 4 ani si nu are de unde.Am inteles ca pot sa o iau eu in ingrijire si sa beneficieze de asigurarea mea.Cum se procedeaza?Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 20 Iunie 2011
Mama trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu are nici un venit,trebuie sa scoata de la Adiminstratia Financiara dovada ca nu are nici un venit.Atasati o copie dupa buletinul mamei si toate aceste le duceti la servici si completati o declaratie pri care o luati in intretinere pe mama dumneavoastra.
1. Daca mama dvs. mai are 3 ani pana la pensia de limita de varsta ar putea sa beneficieze de pensie anticipata partiala.
2. Pentru a vedea sigur daca are dreptul spuneti data nasterii mamei si anii de cotizare la pensie.
am fost la casa de pensii si asa a calculat acolo.mama a lucrat in Sidex si nu poate iesi anticipat la pensie deoarece are deja o reducere datorita conditiilor speciale.anii de contributie ii are ,dar nu are varsta.si i s-a zis ca nu se acorda doua reduceri si opentru varsta si ptr conditii speciale.daca o trec la mine beneficiaza de asigurare medicala?
1. Colega @suciugeorgeta v-a spus mai sus despre ce este vorba in cazul in care o luati in intretinere pentru deducerea personala.
2. Pentru a fi coasigurata la sanatate luati legtura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si va spune ce trebuie sa faceti.
multumesc pentru informatii.o zi faina

Alte discuții în legătură

Parinti luati in intretinere carabusdemai carabusdemai buna ziua! va rog daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: eu sunt salariat iar mama mea este casnica, tata pensionar. as vrea sa o iau pe mama ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru rude care nu lucreaza spring1 spring1 Bua ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii, daca aveti idee Mama mea este casnica. In prezent ii platesc eu contributia CAS (direct la ... (vezi toată discuția)
Coasigurare cas pentru ruda aflata in alt oras Gabi-M Gabi-M Buna ziua, Sunt angajat full-time ca programator la o firma din Galati de 5 ani. Sunt domiciliat in Galati, cu adresa din Galati trecuta in buletin. Vreau ... (vezi toată discuția)