In anul 2007 am luat un imprumut cu ipoteca de la banca am achitat ratele la zi ,in anul 2010 s-a facut o poprire pe cont din partea casei de sanatate pt sotul meu care in momentul acela lucra cu contract de munca in strainatate si avea asigurare de sanatate in tara respectiva.Am platit ratele la banca si fara sa stiu ratele mi-au ajuns la CASS asa am adunat o restanta de 4 luni in urma careia mi-a fost cesionat imprumut5ul unei firme de colectare.Am tot incercat sa sun dar la telefoanele mentionate in adresa primita nu raspundea nimeni,citind pe internet tot felul de siretlicuri practicate de ei nu am mai stiut ce sa fac,intre timp sotul a intrat6 insomaj si mnu am reusit sa ajung cu ratele la zi.Saptamina trecuta am primit o somatie de executare silita dupa care am incercat sa sun din nou la firma de colectare si dupa un timp am fost contactata ,dupa discutia cu persoana de la telefon am depus 3500 euro intr-un cont dat de el si mi-a zis sa trimit niste documente impreuna cu o cerere de restructurare credit si vor sista executarea silita? Ce ma lamuriti sa fac? Intre timp sotul meu lucreaza din nou in strainatate si as putea sa achit ratele din nou la timp.:(
Eu cred că înainte de a fi plătit acei bani ar fi trebuit să vă întâlniţi faţaă în faţă cu recuperatorii. Dacă nu este real ce v-au spus ei, dacă aţi virat banii unde nu trebuia.?
Dicutaţi vă rog cu un avocat, vă poate spune mai multe decât aflaţi pe această cale.
Va sfatuiesc sa nu mai faceti plati asa, la "cerere". Mai intai mergeti la executorul care v-a facut somatia si solicitati copie de pe dosarul de executare; solicitati in acelasi timp "firmei" de recuperari creante,, actele si datele in temeiul carora au dreptul de a actiona impotriva dvs.
Oricuum, chiar si impotriva unei executari se poate face contestatie, iar apararile pe care le puteti face incep cu constatarea valabilitatii titlului, a prescriptiei creantei si dreptului la actiune etc. Va sfatuiesc sa luati cat mai repede legatura cu un avocat si sa urmati sfaturile acestuia in orice actiune pe care o veti face de acum inainte in legatura cu aceasta executare. Altfel, cine stie, poate va treziti executata de mai multe ori!!!:(
Executare silita
anymicu
Va rog sa ma ajutati in legatura cu evitarea executarii silite pentru un credit de nevoi personale in valoare de 16000 lei, pe care l-am contractat in 2009 la ... (vezi toată discuția)