avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reintegrare in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reintegrare in familie

As dori sa stiu daca fostul meu sot care a parasit domiciliul de buna voie dupa divort, are dreptul sa revina dupa opt ani sa locuiasca in apartamentul pentru care nu s-a efectuat inca partaj. Intre timp eu am intretinut cei doi copii ai nostri si apartamentul fara ca el sa contribuie macar cu un leu. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:20, 8 Septembrie 2008
Dacă soțul dv. a părăsit de bună voie locuința - domiciliu comun al foştilor soţi, după divorţ şi nu a mai locuit în imobil timp de 8 ani de zile, va intra în această locuinţă numai dacă veţi fi dv. de acord, acesta nemaiavând domiciliul acolo practic, chiarv dacă nu şi-a schimbat actele cu privire la domiciliul avut în ultimii 8 ani de zile.
Chiar dacă locuinţa este bunul comun al foştilor soţi cu privire la care nu s-a făcut partajul, pentru obţinerea unui drept de creanţă su chiar a imobilului, trebuie să introducă o acţiune de partaj.
În cazul în care fostul soţ vrea să intre în locuinţă iar dv. nu sunteţi de acord, veţi face plângere la poliţie pentru tulburare de posesie. ;)
Daca fostul sot a avut resedinta in strainatate in acesti 8 ani si are domiciliul in acte la adresa dvs. situatia poate fi destul de incurcata.
Daca a fost in tara puteti face cum a zis Cora mai sus.
Faptul ca nu a contribuit cu niciun leu va poate ajuta in alte privinte.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult pentru raspuns, si va mai spun ca ieri am primit citatie , a deschis proces pentru reintegrare , are el castig in acest caz daca nu mai locuieste de opt ani in apartament?
Daca vrea sa locuiasca in apartament, n-are decat sa ceara partajarea acestuia si atribuirea benficiului locuintei. Daca revine in apartament, atunci care a fost rostul divortului?

Daca a facut proces pentru reintegrare, trebuie sa aratati ca nu puteti locui impreuna, ca ati divortat din cauza neintelegerilor dintre voi, iar revenirea acestuia in locuinta nu ar imbunatati situatia dumneavoastra si a familiei, dimpotriva: copiii au nevoie de liniste si nu trebuie supusi unui stres suplimentar...
Multumesc din nou pentru sfaturi, ma voi apara cu toate argumentele necesare, dar cum e posibil sa deschida intai actiune pentru partaj iar in ziua primei infatisari deschide a doua actiune pentru reintegrare, stiu ca il reprezinta un avocat, ma intreb a fost bine sfatuit? eu chiar nu inteleg ce vrea...

Alte discuții în legătură

Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Partaj avocat avocat buna seara ,sunt mihaela,in mai 2007 am terminat divortul si nu am deschis proces de partaj pana in mai 2008,fostul meu sot ma scos afara impreuna cu cei 4 ... (vezi toată discuția)