avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara ,sunt mihaela,in mai 2007 am terminat divortul si nu am deschis proces de partaj pana in mai 2008,fostul meu sot ma scos afara impreuna cu cei 4 copii minori care au ramas in urma divortului la mine.As dori sa intreb in ce masura ma va afecta aceasta tinand cont ca pentru apartament am luat un credit ipotecar in valoare de 6000 euro,cu o rata lunara de 60 euro.de anul trecut fostul meu sot plateste ratele la apartament iar eu cu copii stam in chirie cu 150 euro.lunar.Va rog sa imi spuneti in ce masura ma va afecta aceasta .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:26, 31 Mai 2008
pana la partaj nu avea dreptul sa va dea afara din casa...oricum trebuia tratata altfel problema, in sensul ca dvs. trebuia sa ramaneti in apartament cu copii si aveati toate sansele in instanta....

www.avocatura.cabanova.ro
Este interesat de stitut daca v-au fosyt uncredintati copii spre crestere si educare si daca ati solicitat atribuirea beneficiului de a locui i9n apartament. In caz afirmativ nu va putea evacua din proprie initiativa, urmind a solcicita reintegrarea in spatiul de locuit. Daca nu ati facut acest lucru, atribuirea partamentului in natura nu va fi neaparat acordata sotului care pltateste ratele, intrucit dv. preferata pentru ca aveti incredintati minoriui a caror nevoie locativa primeaza in fata fostului dv. sot. Ar trebui sa solicitati majorarea cunatumului obligatiei de intretinere pentru minori pentru starea de nevoie in care se afla.

Observ ca si ceilalti colegi pun felurite intrebari referitor la situatia dv. de fapt care are nevoie de ocrtotirea justitiei, insa pentru o iesire rezonabila din aceasta situatie cred ca ar trebui sa consultati un avocat.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2008
Dan Top, Avocat
Avand in vedere ca vi s-au incredintat minorii, daca solicitati instantei aveti toate sansele sa obtineti apartamentul, cu obligarea dvs. la o sulta corespunzatoare catre fostul sot.
Daca doriti reintegrarea in apartamentul proprietate comuna, puteti face acest lucru printr-o ordonanta presedintiala care se judeca la urgenta.
mihaela40 a scris:

buna seara ,sunt mihaela,in mai 2007 am terminat divortul si nu am deschis proces de partaj pana in mai 2008,fostul meu sot ma scos afara impreuna cu cei 4 copii minori care au ramas in urma divortului la mine.As dori sa intreb in ce masura ma va afecta aceasta tinand cont ca pentru apartament am luat un credit ipotecar in valoare de 6000 euro,cu o rata lunara de 60 euro.de anul trecut fostul meu sot plateste ratele la apartament iar eu cu copii stam in chirie cu 150 euro.lunar.Va rog sa imi spuneti in ce masura ma va afecta aceasta .Va multumesc

Eu nu inteleg un lucru.Cum ati iesit din apartament?
Ati iesit de buna voie sau v-ati trezit cu lucrurile in strada?

Avand in vedere ca aveti copii aveti sanse sa obtineti apartamentul la partaj.

Stimată doamnă,
În ce temei v-a evacuat soţul pe dv. şi pe copii? Acesta nu putea să vă scoată afară decât în baza unei hotărâri de evacuare care să se fi judecat în contradictoriu cu dv. Dar dv. ne vorbiţi doar de un divorţ ...
Să înţeleg că v-a izgonit, pur şi simplu?
În acest caz, faceţi o plângere la poliţie şi, simultan depuneţi o cerere de ordonanţă preşedinţială, pentru reintegrarea dv. şi a copiilor în locuinţă până la soluţionarea acţiunii de partaj, având în vedere că astfel, vă lipseşte de mijloacele de subzistenţă, inclusiv asigurarea locuinţei. În această situaţie, puteţi solicita instanţei judecarea cererii fără citarea părţilor, având în vedere urgenţa pricinii, şi punerea în executare a ordonanţei imediată, fără somaţie sau trecerea vreunui termen. ;)
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Reintegrare in familie lelia1952 lelia1952 As dori sa stiu daca fostul meu sot care a parasit domiciliul de buna voie dupa divort, are dreptul sa revina dupa opt ani sa locuiasca in apartamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione am divortat si am deschis actiune de evacuare pe ordonanta presedentiala impotriva fostei sotii care locuieste in continuare in apartamentul care este ipotecat ... (vezi toată discuția)