avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

am divortat si am deschis actiune de evacuare pe ordonanta presedentiala impotriva fostei sotii care locuieste in continuare in apartamentul care este ipotecat si pentru care eu platesc ratele la banca.contractul de credit este incheiat intre mine si banca,fara fosta sotie, insa ea apare in ipoteca deoarece este trecuta in actul de vanzare-cumparare al apart.eu stiam ca cererile de eva cuare pe ord.pres. se judeca in regim de urgenta insa judecatorul a amanat cauza inca 35 de zile si a cerut sa vin cu martori.nu era normal sa fie un termen mai mic?pot sa adaug o alta cerere pentru stabilirea de catre instanta a proprietarului apartamentului?tot partaj se face si in cazul bunurilor ipotecate?va rog sa imi raspundeti si mie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:18, 5 Octombrie 2010
nu era normal sa fie un termen mai mic?

Ba da. Un termen mai scurt ar fi fost mai potrivit.
pot sa adaug o alta cerere pentru stabilirea de catre instanta a proprietarului apartamentului?

Puteti dar nu va foloseste. Folositi partajul.
tot partaj se face si in cazul bunurilor ipotecate?

Tot partaj.
Ar fi bine sa consultati un avocat intrucat daca va judecati fara avocat puteti avea surprize neplacute...
Termenele se dau cum se dau...
Pana la solutionare sotia va locui acolo...
Si daca actiunea va fi respinsa si dupa aceea...
Ati deschis si partajul?

avocat Claudiu Lascoschi
nu am deschis partajul.
Incercati sa mergeti in audienta la presedintele sau vicepresedintele instantei cu o petitie prin care solicitati sa dispuna preschimbarea termenului deoarece cererea de ordonanata presedintiala are caracter de urgenta,iar un termen atat de mare nu mai justifica caracterul si necesitatea acesteia
pana in anul 2007 am locuit in casa mamei mele unde am adus de lungul timpului imbunatatiri.in toata perioada de timp fosta sotie nu a realizat venituri,iar eu am avut tot timpul serviciu.si la ora actuala fosta sotie nu doreste sa isi ia lucrurile din casa,plus mobilierul care l-a adus la casatorie.cim pot sa procedez sa ii dau lucrurile?

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)
Partaj avocat avocat buna seara ,sunt mihaela,in mai 2007 am terminat divortul si nu am deschis proces de partaj pana in mai 2008,fostul meu sot ma scos afara impreuna cu cei 4 ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac o evacuare ?! uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil obtinut prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si o ruda, in urma cu 2 ani. Mentionez ca fostul ... (vezi toată discuția)