avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa fac o evacuare ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa fac o evacuare ?!

Buna ziua.

Sunt proprietarul unui imobil obtinut prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si o ruda, in urma cu 2 ani. Mentionez ca fostul proprietar ( ruda ) locuieste in continuare in apartamentul meu impreuna cu sotia sa.
Ieri, 9.01.2009, am fost sa le aduc la cunostinta ca in decurs de o saptamana de ziletrebuie sa elibereze apartamentul.

Problema este ca ei nu vor sa se mute si au inceput sa faca scandal. Ce pot sa fac si cui ma pot adresa ?


Depinde cat curaj aveti.
In opinia mea sunteti proprietar si puteti intra oricand in apartament. Problema care se pune este cea a lucrurilor pe care cei care locuiesc le au.
As trimite o notificare prin care sa-i informez ca pana la data x, ora x, trebuie sa elibereze, daca nu, veti intra in apartament.
La data x, ora x, mergeti acolo cu 2 martori si faceti un proces verbal cu toate lucrurile care sunt, absolut tot. Daca ati avea in cladire un loc in care sa le depozitati ar fi si mai bine.

in fine, daca nu aveti curaj, dupa notificare ii chemati in instanta...si de aici va ajuta avocatul.

av. Schwarz
in opinia mea daca refuza sa elibereze locuinta dupa trecerea termenului acordat prin notificare intruduceti o cerere de evacuare pe cale de ordonanta presedentiala la instanta de judecata, urmand ca toate cehltuielile sa fie suportate de fostul proprietar
Buna ziua.

La politie nu ma pot adresa ? Spre exemplu sa merg la sediu sa le explic care este situatia si sa merg cu doi agenti care sa-i evacueze. Am auzit ca se poate face proces verbal de constatare pentru ce este in casa, urmand ca ei sa plece, iar la o data pe care o fixam de comun acord vin sa-si ia lucrurile.

Nu se poate evita partea cu instanta ? Totusi in propria casa in care sunt proprietar cu drepturi depline sa nu pot intra decat cu sentinta judecatoareasca ? Atunci la ce bun contractul de vanzare-cumparare ?

Mentionez ca nu vreau sa ma duc singur din cauza ca ma astept la orice din partea lor si vreau sa evit niste scene neplacute.

As aprecia niste lamuriri
In contractul de vanzare - cumparare pe care l-ati incheiat nu este trecut un termen de predare a apartamentului de catre vanzator?
Nu este trecut. Oricum eu i-am adus la cunostinta verbal ieri si mai mult decat atat am inregistrat discutia, deci pot dovedi.

Alte discuții în legătură

Reancredintarea minorului prin ordonanta guvernamentala Dan Alexandru Dan Alexandru Ziua Buna dragi colegi de forum ! Cunoaste cineva care este procedura si conditiile pentru reancredintarea unui minor prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala otto2007 otto2007 Buna ziua, Care este procedura in ceea ce priveste ordonanta prezidentiala? Stiu ca se judeca in regim de urgenta. Ma puteti ajuta? (vezi toată discuția)