avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reancredintarea minorului prin ordonanta guvernamentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reancredintarea minorului prin ordonanta guvernamentala

Ziua Buna dragi colegi de forum !
Cunoaste cineva care este procedura si conditiile pentru reancredintarea unui minor prin ordonanta guvernamentala?
Multumesc pentru ajutor !!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:36, 23 Martie 2009
Reincredintarea minorului se face prin hotarire judecatoreasca, nicidecum prin ordonanta guvernamentala !
Stiu sigur din 3 surse diferite ca exista o astfel de procedura !!!
O alta metoda de reancredintare rapida este la indemana celor de la protectia copilului, dar astia nu isi fac treaba asa cum ar trebuii, in comformitate cu legea, si astfel copilul meu este peste granitele tarii de aproape 2 ani !
Probabil va referiti la ordonanta presedintiala:

Codul de procedurta civila:

Ordonanta presedintiala

Art. 581
Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului.
Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor si chiar atunci cand exista judecata asupra fondului. Judecata se face de urgenta si cu precadere. Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonantei se face in cel mult 48 de ore de la pronuntare.
Ordonanta este vremelnica si executorie. Instanta va putea hotari ca executarea sa se faca fara somatie sau fara trecerea unui termen.

Art. 582
Ordonanta este supusa recursului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor.
Instanta de recurs poate suspenda executarea pana la judecarea recursului, dar numai cu plata unei cautiuni al carei cuantum se va stabili de catre aceasta.
Recursul se judeca de urgenta si cu precadere, cu citarea partilor. Dispozitiile Art. 581 alin. 3 referitoare la amanarea pronuntarii si redactarea ordonantei sunt aplicabile.
Impotriva executarii ordonantei presedintiale se poate face contestatie.
Poate ne dati mai multe amanunte despre ceea ce stiti, despre ceea ce doriti si motivul nemultumirii dvs., pentru a va da sfaturi obiective!
Exista ordonante guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state ( si referitor la protejarea si promovarea drepturilor copiilor, de exemplu...).
Metoda de reincredintare rapida despre care vorbiti isi are temeiul in disp. legii nr.272/2004 iar in textul de lege nu se face vorbire despre nici un fel de "ordonanta guvernamentala"...

Av. Cermak
Pot solicita eu in instanta reancredintarea prin ordonanta prezidentiela ?

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala otto2007 otto2007 Buna ziua, Care este procedura in ceea ce priveste ordonanta prezidentiala? Stiu ca se judeca in regim de urgenta. Ma puteti ajuta? (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)