avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru absolventii de facultate si master?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru absolventii de facultate si master?

va rog, daca are cineva informatia...un absolvent de studii superioare, a continuat cu masterul...dupa master putem apela la subventii de la ajofm ? se considera absolvent ??
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:45, 18 Iunie 2011
1. Banuiesc ca va referiti la indemnizatia de somaj.
2. In Legea 76/2002 si in Normele de aplicare a ei nu se pomeneste de masterat caforma a invatamantului superior.
3. De aceea prezentati-va la AJOFM sa va lamureasca.
4. Parerea mea este ca puteti beneficia de indemnizatia de somaj de 250 lei, timp de 6 luni. Dar imediat dupa absolvirea masteratului inregistrati-va la AJOFM.
MARY081968 a scris:

va rog, daca are cineva informatia...un absolvent de studii superioare, a continuat cu masterul...dupa master putem apela la subventii de la ajofm ? se considera absolvent ??
multumesc

..SCUZE...NU M-AM EXPRIMAT CORECT ...ESTE VORBA DE SUBVENTIE, PT ANGAJATORI ( PT O ASEMENEA PERSOANA, ABSOVENTA DE MASTER)
Ramane valabila partea din raspunsul meu anterior care spune sa mergeti la AJOFM sa va lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolventa de master 2014 (fara dizertatie) intru in categoria de absolventa 2014? Mariuca1234 Mariuca1234 In iulie 2014 am finalizat masterul insa nu mi-am prezentat lucrarea de dizertatie, urmand sa fac acest lucru in februarie 2015. Pe listele finale de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)
Cat primeste o firma pentru angajarea unui absolvent de studii superioare ? mmem mmem Buna ziua, Am cateva nelamuriri, de fapt nu stiu unde sa caut, in ce lege. Stiu ca acum 1-2 ani firmele care angajau un absolvent de studii superioare ... (vezi toată discuția)