Prin ordonanta presedintiala am obtinut o hotarare de incredintare minor provizoriu pana la finalizarea divortului.Hotararea este definitiva si irevocabila,intrebarea mea este,pot iesi cu minorul din tara pe perioada vacantei fara acordul sotului?Urmatorul termen pentru divort il avem in septembrie.
Dupa parerea mea ar trebui sa aveti dreptul chiar daca hotararea este provizorie.
Aveti provizoriu conferite prin hotarare judecatoreasca toate drepturile depline ca si cum ar fi finalizat divortul.
Daca urmam acest rationament nici dupa divort nu va fi sigur ca minorul nu ar putea fi reincredintat celuilalt parinte.Adica chiar daca o hotarare judecatoreasca se judeca pe fond, nimic nu impiedica alterior o alta solutie de reincredintare a minorului.
Incercati sa adresati o cerere in scris organelor competente de stat si daca veti primi raspuns nefavorabil veti putea sa deschideti proces impotriva celor care va incalca drepturile si libertatile fundamentale atat ale dvs., cat si cele ale minorului.
Multumesc.Anul trecut in vara am vrut sa iau fetita in vacanta in italia dar sotul nu a fost de acord.Acum suntem in divort si as vrea sa petrec vacanta de vara cu fetita in italia si am aceasta hotarare de incredintare provizorie definitiva si irevocabila.Avocata mea mia zis ca pot iesi din tara cu fata dar mie imi este frica ca de la aeroport ne vom intoarce inapoi.Ce ar trebui sa fac ca sa fiu sigura ca pot sau nu pot iesi cu minora din tara.