Buna ziua. Parintii mei, bunicii mei si multi altii au depus bani la CEC (in perioada RSR) in schimbul carora am primit acele "obligatiuni la purtator". Familia mea a depus la CEC sume exorbitatante in perioada aceea, iar bunicii au depus cu gandul de a le lasa mostenire.
Am fost la CEC-Bank de curand si mi s-a spus ca nu mai au nicio valoare aceste obligatiuni si ca banii pe care i-as lua pe ele nu imi vor ajunge decat de 2-3 pachete de tigari.
Vreau sa stiu daca exista vre-o posibilitate de recuperare a banilor, chiar si in instanta daca este cazul. CEC avand ca reprezentat Statul Roman (la perioada aceea si in prezent) ar trebui sa imi restituie aceasta suma la valoarea de atunci, ba mai mult ar trebui sa primesc chiar despagubiri pentru ca imi sunt refuzate drepturile.
Daca eu fac acum un imprumut de la CEC si peste 500 de ani voi fi hartuit sa dau banii inapoi plus dobanzi plus lucruri scoase la licitatie, dar se pare ca vice-versa nu este posibil.
Exista vre-o posibilitate de recupererare a economiilor de-o viata a unor oameni ? Sau trebuie sa ma resemnez ? Trebuie sa dau Statul Roman in judecata sau exista si alta cale ?
Buna ziua !
Nu aveti motive sa dati in judecata unitatea bancara , intrucat aceasta va returna sumele de bani , cu dobanda aferenta , insa aceste sume nu mai inseamna ce insemnau odata , moneda noastra nationala depreciindu-se semnificativ dupa 1990 .
Probabil ca sumele de care vorbiti sunt mai mari , dar imi amintesc ca prin 1998 am fost si eu sa ridic banii (un CEC de 10.000 lei din 1986 , care la acea vreme era o suma ) ... ei bine cu acei bani ridicati mi-am luat 2 gogosi si o apa plata !!! #-o
Bun, pai si eu daca fac un imprumut in banca de 1000 000 RON cu garantii in imobile iar inflatia va creste cu 500% peste noapte, voi avea de platit doar o hartie igienica la banca in locul sumei exorbitante ?
Daca maine ar creste inflatia la 500% ati plati catre banca valoarea luata (chiar daca se mai cumpara doar o hartie igienica) + dobanda (care de obicei acopera pierderile din inflatie (daca inflatia este de 500% atunci dobanda la credit va fii de 510%), pe cand in cazul unui depozit de economii in perioada acea era de 10-15% la o inflatie de 240 %. Daca i-ati fi retras din CEC si pune intr-un depozit bancar care in perioada respectiva aveau dobanzi care acopereau inflatia +5-8%.
In 1995 CEC-ul avea dobanzi de 10-15%-50% la depozite de economii iar BCR-ul avea 112% dobanda pe depozitele de economii.
Cec bank
ContSters316391
Buna ziua
In data de 22 mai 2003 am avut in sold la un LIBRET DE ECONOMII LA VEDERE de la CEC(deschis la data 11 oct.2002) , suma de 50.000 lei.La data aceea ... (vezi toată discuția)