avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand se poate iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand se poate iesi la pensie?

Buna ziua, mama e nascuta la data de 31.10.1961 a inceput sa lucreze la data de 28.02.1980,lucrat la grupa 1- 16ani, 8 lunisi 26 zile stagiu de cotizare total 30 ani si 8 luni(in acesta perioada a lucrat mereu)
cand poate iesi la pensie?indiferent de pensie
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 13:07, 23 Iunie 2011
Cei 15 ani sunt in extractia petrolului,mai exact interventie la Petrom;in cei de grupa a 2a sunt inclusi si ani la Uzina de Armament Plopeni si la combinate de ciment.Aceste unitati nu sunt considerate ca si locuri de munca in conditii speciale?
In Legea 226/7 iulie 2003 sunt enumerate intrepriderile care au obtinut avizul si locurile de munca.Am vazut ca figureaza PETROM si ROMARM-UMPlopeni.Vedeti daca locul de munca al tatalui dv. figureaza in aceasta lista.
Era bine daca precizati de la inceput locul de munca.La PETROM exista locul de munca poz.13,interventii la sonde.In aceste conditii pt15ani de conditii speciale beneficiaza de o reducere de 7 ani si 6 luni.Pt.7 ani in conditii deosebite de o reducere de 1 an.Acestea se cumuleaza si rezulta o reducere de 8 ani si 6 luni.Este bine sa mearga urgent la locul de munca de la PETROM pt. obtinerea unei adeverinte de munca in conditii speciale, in care sa se specifice nr.avizului si poz.locului de munca.
Buna ziua in cazul mamei mele daca societatea s-a desfiintat ce este de facut?Pierde cativa ani doar pentru faptul ca nu mai exista societatea?
lucian_2010 a scris:

Buna ziua!Am o intrebare legata de varsta de pensionare pentru tatal meu.
El are 55 de ani si 9 luni si situatie este cam asa:
-munceste legal de la 16 ani,deci are aproape 39 de ani la zi vechime;
-grupa 1-15 ani,ceea ce inseamna o reducere de 7,5 ani a varstei de pensionare
-grupa 2-7 ani,aproximativ 2 ani reducere.
Dupa noua lege,imi puteti spune la cati ani poate tata sa iasa la pensie?
Multumesc!

Stagiul complet de cotizare: 35 ani
Virsta de pensionare la limita de varsta: 56 ani si 6 luni (Aprilie 2013)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie lila2006hd lila2006hd DATA NASTERII : 15 NOIEMBRIE 1958 DATA ANGAJARII : 15 AUGUST 2011 GR.SPECIALA : 9 ANI 7 LUNI 16 ZILE GR.DEOSEBITA 100% : 5 ANI 4 LUNI 11 ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg de ce nu ma incadrez la grupa speciala de munca? bg2 bg2 Nu inteleg de ce nu ma incadrez la grupa speciala de munca daca pe adeverinta eliberata de angajator scrie: In perioada 31.03.1990-01.04.2001 a fost incadrat ... (vezi toată discuția)
Grupa a doua la calcularea pensiei la "limita de varsta" vasile35 vasile35 Buna ziua, Am inteles de la un angajat al casei de pensii, ca dupa noua lege, nu se mai ia in calcul grupa a II-a pentru stabilirea limitei de varsta la ... (vezi toată discuția)