avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie MApN
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie MApN

Sotul meu este pensionar mapn de acum 3 ani.A avut pensie anticipata iar acum la implinirea varstei de pensionare nu are dreptul la pensie de limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:00, 31 Iulie 2011
Potrivit art. 136 alin (1) din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr 263/20140 privind sistemul unitar de pensii,
in situatia beneficiarilor de... pensie anticipata..., care anterior intrarii in vigoare a legii au indeplinit conditiile legale pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta si care nu au solicitat trecerea la aceasta categorie de pensie, trecerea se face din oficiu incepand cu data de 1 ianuarie 2011, potrivit legislatiei in vigoare la data indeplinirii conditiilor de acordare a pensiei pentru limita de varsta.

Mai multe detalii ati putea afla de la Casa de pensii sectoriala a MApN - str. Drumul Taberei nr.7-9, sect.6 Bucuresti.
labuta a scris:
Sotul meu este pensionar mapn de acum 3 ani.A avut pensie anticipata iar acum la implinirea varstei de pensionare nu are dreptul la pensie de limita de varsta?

Sotul dvs. nu mai este beneficiar de pensie anticipata inca din 3 iulie 2010, data intrarii in vigoare a Legii nr. 119/2010. Pensiile anticipate si pensiile anticipate partiale au devenit pensii pentru limita de varsta, prin efectul legii.

Cititi o discutie mai veche, am scris in raspunsul meu toate prevederile legale:
www.avocatnet.ro/content/for...

Acum, ca beneficiar de pensie pentru limita de varsta, poate sa solicite recalcularea pensiei si valorificarea eventualelor stagii si venituri realizate dupa pensionare sau care nu au fost avute in vedere la stabilirea drepturilor de pensie acum trei ani.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din sistemul militar mvbl mvbl Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24 Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani. Conform legii ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie mi rokviitt rokviitt sunt pensionar din Ministerul de Interne, am pensie anticipata de serviciu din 2007,cu vechime totala 32 ani, sunt nascut in 1958, in prezent lucrez in ... (vezi toată discuția)
Pensie militara - adaugarea stagiilor lucrate dupa pensionare ref ref Am iesit la pensie la varsta de 40 de ani,in 30.11.2005,din cadrul Ministerului Apararii Nationale.In prima decizie de pensionare din anul 2005 scria ca este ... (vezi toată discuția)