avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Indrumatori stagiu consilieri juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Indrumatori stagiu consilieri juridici

De unde sa-si gaseasca consilierii stagiari indrumatori si mai ales cum sa respecte Statutul profesiei de avocat daca ei sunt cam cu totul alt ceva... ? Adica sunt consilieri si trebuie sa-si gaseasca avocat indrumator???:stunned: , eventual mai nou sa mearga si la Institutul pentru pregatirea avocatilor?? Apoi dupa ce au invatat ce trebuiau sa stie avocatii dau examen pentru cunostinte de consilieri juridici??
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 17:48, 26 Iunie 2011
Taxa de inscriere, cotizatie, robe vandute cu pret dublu fata de pretul pietei, etc...

Se vand iluzii.

Comparativ cu alte asociatii profesionale au taxe de cel putin 10 ori mai mari.
Nu este obligatoriu sa alegi un ONG sau altul. Totusi, UCCJ are o reprezentativitate teritoriala f. buna si cu siguranta colegiul teritorial iti va gasi un indrumator daca ai nevoie. Nu stiu la ce alte asociatii profesionale te referi...este undeva cotizatie de 10 lei/an?
Exemple de asociatii profesionale: Asociatia consilierilor juridici FIDELIS LEGIS; Colegiul Consilierilor Juridici din Transporturi; etc.
Diana Persa a scris:

Nu stiu la ce alte asociatii profesionale te referi...este undeva cotizatie de 10 lei/an?

Da, sunt multe. Inscriere 20 lei. Cotizatie 24 lei pe an. Fata de Taxele şi cotizaţiile Colegiului Consilieri Juridici - [ link extern ]

a) 300 lei
Taxa de examinare dosar
Se plăteşte la depunerea dosarului

b) 150 lei
Taxa de înscriere colegiu
Se plăteşte după avizarea dosarului

c) 300 lei/an
Cotizaţie
Se poate plăti semestrial: 150 lei/semestru

Cu ce te ajuta inscrierea in Asociatia "Colegiul Consilierilor Juridici" mai mult decat inscrierea intr-o alta asociatie?
Da-mi un singur exemplu de vreo actiune intreprinsa de acest faimos colegiu benefica profesiei de consilier juridic.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Adrian Copil, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea colegiilor cons jur? ContSters73118 ContSters73118 Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri. Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a ... (vezi toată discuția)