avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie apartament prin Prima Casa 4
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie apartament prin Prima Casa 4

Buna ziua!

Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa 4 in complexul rezidential Confort City - Popesti Leordeni - Splaiul Unirii nr.9.

In antecontract am gasit un alineat care spune asa:
"promitentul-vanzator se obliga sa indeplineasca toate formalitatile necesare vanzarii (obtinerea documentatiei cadastrale, intabularea dreptului de proprietate, obtinerea certificatului fiscal, a extrasului de carte funciara etc.)"

iar pe lista de "Costuri suplimentare - Achizitie Apartament" este specificata o sectiune numita Masuratori Cadastrale Apartamen - in valoare de 320 euro.

Intrebarea mea este:
Plata masuratorilor cadastrale si intabulare cine le face: vanzatorul sau cumparatorul?

Daca aceste taxe trebuiesc platite de vanzator cum il constrang sa isi faca datoria pana la capat?

Mentionez ca apartamentul este nou intr-un bloc construit curand si sunt primul cumparator.

Plus ca este o suma fabuloasa - am gasit aceste informatii

[ link extern ]

Ce sfat imi puteti da?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Caini vagabonzi intr-un complex rezidential din ilfov cu curte privata bogdanicus bogdanicus Buna ziua, Locuiesc in Confort City, pe Splaiul Unirii 9 din Popesti Leordeni, Ilfov. Sunt 10 blocuri de 11 etaje locuite si inca 2 in conservare. Suntem ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)