avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract la achizitia unui apartament nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract la achizitia unui apartament nou

Buna ziua,

Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni.
Constructorul e persoana fizica si a inceput sa ne impuna conditii abuzive inca de la semnarea acestui act de rezervare.
Apartamentul nu are cadastru si intabulare facut doar pentru el, exista aceste acte pentru tot blocul. Mai rau pe schita cadastrului apartamentul apare ca o camera mare si goala fara ziduri. Ne-a spus ca daca vrem acte pentru apartamentul spatiat sa platim 5 mil pentru ca se ocupa ei de obtinerea acestor acte. Deasemenea ne-am inteles sa spatieze apartamentul pana la semnarea precontractului, dar acum la 2 saptamani s-a razgandit si a spus ca nu va radica zidurile pana nu vom semna acest precontract.

Va rog mult sa ne ajutati cu un sfat, ce clauze trebuie sa punem in precontract pentru a ne proteja intotalitate de abuzurile acestui vanzator si a ne recupera macar o parte din banii dati avans, mentionez ca semnarea precontractului se vor da inca 1500 de euro.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
elenadumi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEX123123 , utilizator 17:22, 13 Ianuarie 2012
Dna Elena , la semnarea actului de rezervare ati primit factura si chitanta pentru suma de 1500 euro platiti?
Referitor la situatia dvs , este clar ca aveti de-a face cu un escroc! Nu am mai auzit niciodata ca un cadastru sa coste 5000 euro! Caci dl constructor si antreprenor despre asta vorbeste! Dvs cumparati un apartament cu 3 camere pe care el este obligat sa vi-l vanda compartimentat ca doar de aceea este apartament de 3 camere si nu garsoniera!
Parerea mea este sa mergeti insotita de un avocat fiindca sunt prea multe de spus referitor la ceea ce ar trebui sa contina acel antecontract! Eu personal va spun ca nu as semna nimic cu acest indiivid!B-)
SUCCES!
Cadastrul a spus ca ne costa 500 de lei noi nu 5000E. Nu am primit nici o factura la plata celor 1500E. In conditiile de fata, daca in fata notarului trecem in precontract ca s-au platit 3000E cu cei 1500E platiti anterior dar fara chitanta, banca poate considera acesti bani ca si avans pentru casa ? Daca persoana care vinde e persoana fizica, imi poate taia chitanta ?
Daca este persoana fizica nu va poate taia chitanta dar trebuie facut antecontract cu suma reala de bani platita!
Oricum ma bucur ca ati realizat si verificat cat costa un cadastru!
Blocul este ridicat? Exista ipoteca pe teren facuta in favoarea vreunei banci?
Blocul este radicat, la rosu. Am primit actele de cadastru si intabulare ale blocului unde se specifica faptul ca este grevat de sarcini, deci nu este ipotecat.
elenadumi a scris:

Blocul este radicat, la rosu. Am primit actele de cadastru si intabulare ale blocului unde se specifica faptul ca este grevat de sarcini, deci nu este ipotecat.

Stimata doamna , a fi grevat de sarcini inseamna a fi ipotecat! Poate ati vrut sa spuneti ca nu este grevat de sarcini!
Solicitati de la cartea funciara un extras de carte informativ. Acesta va reflecta situatia actuala a acestui imobil! Oricum fiind la rosu constructia nu este intabulata deoarece pentru intabulare trebuie procesul verbal de receptie care se face la finalizarea lucrarii!B-)

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Precontract vinzare cumparare romeo mart romeo mart intentionez sa cumpar un apartament am fost la notariat si am stabilit ceea ce trebuie adus de catre cei 2 vinzatori ce acte si am vrut sa fac actul autentic ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)