avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract vinzare cumparare

intentionez sa cumpar un apartament am fost la notariat si am stabilit ceea ce trebuie adus de catre cei 2 vinzatori ce acte si am vrut sa fac actul autentic pe 25 august si sa le dau toti banii atunci. dar vinzatorii cer sa vina pe 15 august la notariat sa aduca actele pentru inceperea demersurilor si sa faca atunci pe 15 august precontract sa ia avans iar pe 25 august sa facem acxtul autentic acest precontract sete o capcana ? ce trebuie sa prevada ca sa il fac ?
Daca vanzatorii au toate actele necesare vanzarii bunului (cadastru, intabulare, extras carte funciara, certificat fiscal adeverinta de la asociatie ca nu au datorii , factura enel la zi ) nimic nu va impiedica sa faceti cumpararea. De ce sa mai prelungiti ? Este posibil ca apartamentul sa fie grevat de sarcini iar cu avansul primit sa se achite datoriile respective. Solicitati sa vi se dea un extras informativ si acolo veti vedea daca exista ipoteca sau alte inscrieri de sarcini. Cereti date de le ei intr-o discutie cu date certe, ce probleme au ca sa puteti rezolva. Poate nu vor sa astepte pana pe 25 si fac acest antecontract ca sa fie siguri. Oricum se solicita de catre notar un extras informativ si ptr. antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)
Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)