avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... preluare cheltuieli reabilitare termica justificate?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

preluare cheltuieli reabilitare termica justificate?

Buna ziua,

Am facut un precontract pentru achizitionarea unui apartament la o valoare fixa, iar in CF scria ca are datorii la intetinere. Acum proprietarul vrea sa dau o declaratie pt administratorul blocului ca ii preiau datoriile la reabilitare termica-sume esalonate.Mie nu mi se pare in regula sa platesc o suma suplimentara fata de contract, cu explicatia eu voi beneficia de reabilitare.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi , pareri si eventual sa imi spuneti ce ar mai trebui sa verific sa nu am surprize cu asociatia.
Multumesc.
Cand vanzatorul a incheiat precontractul cu dvs. si ati negociat , in mod sigur realizarea termoizolarii a fost un punct forte in stabilirea pretului, asa ca sa fie sanatos si la punga gros! Parerea mea este sa nu va complicati cu astfel de preluari, doar in situatia in care vanzatorul scade din pretul contractului suma finala a executiei termoizolarii, ceea ce pentru dvs. este cam acelasi lucru.
Atentie mare la termeni si conditii. Mai bine apelati la sfaturile unui avocat. Chiar ca merita cheltuiala!
Incercati sa aflati ce continut au documentele depuse la OCPI (care e emis extrasul CF) si cautati sa vedeti ce inseamna "datorii la intretinere" in opinia CF. Daca in documentele depuse la OCPI apare si suma pentru reabilitarea termica, atunci preluarea obligatiei de plata a acestei sume poate fi pusa in discutie in functie de onestitatea cu care ati fost informat asupra felului datoriilor. Daca suma nu apare in actele depuse la OCPI, inseamna ca proprietarul "exploateaza" antecontractul, mizand pe faptul ca nu veti mai da inapoi si veti plati si reabilitarea. Nu cumva doreste sa platiti dvs. si impozitul pe transferul proprietatii ? Proprietarul stie ca trebuie sa plateasca si el o suma consistenta (impozitul cu pricina...) la notar la momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare ?
ca sa poti vinde o casa trebuie sa dovedesti ca elibera de orice sarcina.
trebuie de la administratia blocului ca e plata datoriilor la zi, impozit la zi, act de proprietate , eventuali mostenitori.
toate actele se prin notariat si nu are nici o problema.
daca reabilitarea a fost facuta integral intra in pretul apartamentului, iar daca nu o preia cel ce cumpara.
un notar nu poate incheia actele de vanzare cumparare daca nu i se prezinta documentele de mai sus legalizate
initial cand am facut antecontractul, actele au fost facute prin intermediul unei agentii si din CF am aflat ca apartamentul are ipoteca de gradul 1 in favoarea unei banci. Cand m-am dus la banca mea sa imi iau credit, aceasta a solicitat o cf recenta in care se vedea si aceasta datorie catre asociatie. Initial am presupus ca declaratia pe propria raspundere ca apt nu este grevat de datorii cu exceptia ipotecii in favoarea bancii si autentificarea unui notar sunt de ajuns sa consider ca este ok. Nu vreau sa platesc o suma suplimentara fata de pretul initial stabilit de care nu am fost informata pentru ca nu este etic . Prin urmare i-am spus ca astept CF curata de datorii cu exceptia ipotecii, asa cum mi s-a prezentat in antecontract. Gresesc? multumesc pentru raspunsuri. Ma ajuta mult.
Pentru ca nu vi s-au adus la cunostinta toate datoriile ce greveaza apartamentul sunteti indreptatit acum sa renegociati pretul apartamentului.
Doar banii sunt la dumneavoastra si puteti sa va intelegeti sa preluati orice datorii scazandu-le din pret. Poate este avantajos pentru ambele parti. Vanzatorul isi ia partea de bani cinstit ce i se cuvine iar dumnreavoastra platiti acum mai putin pe apartament urmand sa platiti esalonat reabilitarea, poate asa cum platesc toti proprietarii.
Cu aceasta ocazie verificati si debitele catre electricitate, gaz, telefonie, cablu dar mai ales catre asociatia de proprietari. La asociatie trebuie sa mergeti sa aflati de datorii, penalizari, fonduri de rulment, de reparatii, citirea contoarelor, alte probleme cu vecinii, spatii comune, boxe...

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament alinaragazza alinaragazza Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament de 3 camere prin intermediul unei agentii. Am fost cu agentul imobiliar, am vizionat deja apartamentul si am ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera fara agentie fara teapa? ovidiu_stan ovidiu_stan Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsionera direct de la cumparator, luni vom face precontractul la notar, si imi este frica de viciile ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare - cumparare imobil ipotecat Ioanacb Ioanacb Buna seara ! Parintii mei au achizitionat un apartament printr-o agentie imobiliara.In luna august s-a facut un precontract intre vanzator si cumparator, ... (vezi toată discuția)