avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Demersuri cumparare garsoniera fara agentie fara teapa?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Demersuri cumparare garsoniera fara agentie fara teapa?

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez o garsionera direct de la cumparator, luni vom face precontractul la notar, si imi este frica de viciile ascunse.

Mentionez ca mi-a ofeerit posibilitatea sa vin eu cu notarul, insa nu stiu pe nimeni, nu am mai facut niciodata asa ceva

Care sunt pasii de urmat de verificat daca casa:

1. A fost vanduta de mai multe ori
2. Are vicii ascunse
3. Daca are ipoteca (Daca a girat cu casa)

De ce alte aspecte ar trebui sa ma mai informez?

Mentionez ca cunosc bine zona, am verificat apa rece/calda, o sa verific si la intretinere si voi intreba si vecinii daca stiu ceva.


Va multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 18:37, 16 Iulie 2013
Notarul va face verificarea actelor si o sa va spuna daca e vreo problema. Tot el cere un extras de carte funciara in care apar eventualele sarcini (ipoteca).
La notariat este ceruta si adeverinta de la asociatia de proprietari.... deci nu trebuie sa mai bateti Dvs drumul.
Vicii ascunse.... nu imi dau seama la ce va ganditi. Pentru viciile ascunse la un imobil trebuie sa aduceti un expert in constructii.... o expertiza temeinica a blocului costa probabil mai mult decat garsoniera.
Pentru eventuale sarcini solicitati extras de carte funciara care clarifica suspiciunea
Pe langa vecini care pot cunoaste sau nu,contactati inclusiv presedintele de asociatie de proprietari care are autoritatea si competenta sa va ofere date concrete
Sigur ca notarul va verifica actele, va verifica daca este grevat de sarcini, va solicita vanzatorului si adeverinta de la asociatie..., tot ce s-a scris mai sus.
Dar incercati si discutati cu presedintele sau administratorul asociatiei de proprietari ca sa aflati mai multe. Adeverinta poate fi eliberata de asociatie actualului proprietar, dar oricand pot fi unele cheltuieli inca nerepartizate, unele lucrari in curs de executie... si este bine sa stiti ce preluati. Poate este totul legal si trebuie, de exemplu, sa achitati o anumita suma pentru reabilitarea termica, suma stabilita in adunarea generala si sunteti obligat sa contribuiti dar macar sa stiti, sa nu fiti surprins dupa aceea. Sau poate s-a facut o reabilitare care se plateste in rate in urmatorii 2-3 ani si actualul proprietar este cu plata ratelor la zi dar dumneavoastra preluati plata ratelor in continuare. E bine sa stiti. La predarea-primirea apartamentului chemati administratorul si lecturati impreuna indexul repartitoarelor si al apometrelor, la fel cu energia electrica, gazul daca este cazul...
Apoi intrebati presedintele si administratorul daca sunt ceva probleme tehnice, instaltii comune defecte, sesizari de la vecinii de sus sau jos....
Mergeti la asociatie fara actualul proprietar!!!
Multumesc pentru raspunsurile acordate, m-am mai linistit, am vorbit cu cativa vecini si administrator si pare totul ok, m-am uitat si la tabelul de intretineri.
Am aflat o veste ingrozitoare din intamplare.

Acum cateva zile sotia mea a vazut anuntul pe un alt site de imobiliare cu mai multe detalii si poze si a sunat la agentie si a zis ca a fost semnat deja precontractul...

Mi-a aratat si mie si este exact aceeasi casa, iar eu urmam sa fac precontractul luni!

Este posibil sa semneze precontract cu mai multe persoane si sa o vanda de mai multe ori chiar daca notarul este ales de mine? Sunt foarte speriat de aceasta posibilitate, iar in aceste conditii nu stiu cum cineva ar putea cumpara vreun imobil! cumparatorii nu sunt deloc protejati?

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi...

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)