avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT- acte necesare precontract vanzare cumparare! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc

Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare in care apar ca si cumparatori el si sotia de care a divortat intre timp. El spune ca i-a platit sotiei partea ei de casa si acum e singurul proprietar. Ce acte dovedesc ca el e singur proprietar? Proprietarul vrea sa-i dam un avans si sa facem precontract de vanzare la notariat. Nu are cadastrul si intabularea. Ce acte dovedesc ca apartamentul nu e ipotecat sau sa aiba alte obligatii/sarcini. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:49, 6 August 2008
Pai daca tot mergeti sa autentificati actul la notar, undeva in cuprinsul acestuia (al actului nu al notarului :D ) o sa vedeti inscris faptul ca, vanzatorul declara pe proprie raspundere si constient fiind de disp. art. 292 C. pen. faptul ca imobilul nu este grevat cu sarcini si nu face obiectul vreunui litigiu, nu face ob. unei promisiuni de instrainare samd....(se vinde liber de sarcini)
Solicitati-i sa intabuleze imobilul pe numele sau, urmand ca apoi sa cumparati de la proprietarul tabular.
Ante-contractul nu trebuie autentificat neaparat, cvc insa, da.
Ref. sarcini puteti solicita informatii si de la cadastru si de la admin. fin.
Pana nu intabuleaza eu nu as da niciun avans, depinde cat de mult doriti garsoniera...
Multumesc pentru informatii. Partea aceasta cu grevarea de sarcini am inteles-o. Cum dovesdeste ca imobilul e al lui? Si nu si al sotiei de care a divortat? Cu ce acte?
In general, cu o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care se atribuie garsoniera sau cote parti din ea celor doi soti si cu orice alt act prin care dovedeste ca a despagubit-o pe fosta sotie conform dispozitiilor instantei (tranzactie, ordin de plata, chitante, etc.).
el si sotia lui normal trebuiau sa faca un act notarial prin care el ii achita suma de bani
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
lery, utilizator
vanzatorul si fosta sotie nu au facut partaj, el sustine ca i-a dat banii si ea nu are nici o pretentie la imobil. daca ea ii da o procura ca el sa vanda casa si o declaratie notariala ca ea nu are pretentii la casa, e in regula pentru noi ca si cumparatori? ce acte sunt necesare la incheierea precontractului de vanzare cumparare? multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Intelegere scrisa de mana cu martori dana.mica@outlook.com dana.mica@outlook.com Buna ziua, Doresc sa achizitionez o locuinta pe numele baiatului care va implini 18 ani in luna iunie 2020. Pentru aceasta vreau sa inchei o intelegere scrisa ... (vezi toată discuția)