avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere scrisa de mana cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere scrisa de mana cu martori

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o locuinta pe numele baiatului care va implini 18 ani in luna iunie 2020. Pentru aceasta vreau sa inchei o intelegere scrisa de mana cu martori, prin care sa stabilesc suma de achizitie a locuintei, suma avansului pe care doresc sa-l dau cu ocazia semnarii acestei intelegeri si termenul cand dorim sa definitivam actele.
Aceasta intelegere scrisa poate tine loc de precontract?
Daca incheiem intelegerea pe numele sotului, ca dupa accea actele finale sa fie incheiate pe numele baiatului actul este valabil? sau este mai sigura incheierea unui precontract tot pe numele sotului si contractul final cand implineste baiatul 18 ani ?
Multumesc
Este mai sigur sa mergeti la un notar public si sa incheiati un antecontract/precontract (sau promisiune bilaterala de vanzare - inseamna toate acelasi lucru). Este in interesul dvs sa faceti asta.
Este vreo problema daca antecontractul/precontractul este pe numele sotului iar contractul de vanzare - cumparare se va incheia pe numele baiatului peste 4 luni la implinirea varstei de 18 ani?
Este posibil ca antecontractul sa fie incheiat acum, de sot iar la momentul incheierii contractului sotul sa cesioneze pozitia sa contractuala din antecontract catre fiul dvs care, in aceste conditii, va incheiat contractul de vanzare in nume propriu. Totusi, asta presupune sa complicati situatia.
Cel mai corect si simplu este sa incheiati, in conformitate cu realitatea, un antecontract in care promitent-cumparator sa fie fiul dvs minor asistat de catre dvs in calitate de reprezentant legal.
Mergeți la un notar public pt ca sa lămuriți toate neclaritatile și intrebarile dvs.Nu riscati sa platiti sume importante de bani drept avans facand o economie din neincheierea actului in forma autentica.Din punctul meu de vedere problema cu fiul minor este ceea mai mica alte aspecte ar trebui să va intereseze.
multumesc

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare krinaserban krinaserban am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ? i am trimis banii ... (vezi toată discuția)
Locuinta in rate ContSters180019 ContSters180019 buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)